«

»

Жов 25

Зустріч у форматі «круглого столу» у Старосамбірській ДПІ

дпаДнями в приміщенні Старосамбірської ДПІ, відбулося засідання «круглого столу», в якому прийняв участь начальник ДПІ Віктор Дмитрук на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Віктор Дмитрук повідомив про новації податкового законодавстві, а  саме, що 02 вересня 2022 року набрав чинності Закон України від 15 серпня  2022 року №2516-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій  під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України».

Під час засідання «круглого столу» розглянуто питання порядку отримання податкової знижки, питання застосування РРО в умовах воєнного стану та основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України».

Очільник ДПІ висвітлив такі основні питання: проблемні питання діяльності бізнесу в період воєнного часу; основні зміни в адмініструванні податків і зборів; майнових податків в умовах дії воєнного стану; ПДФО та ЄСВ – воєнні зміни.

Присутнім нагадали, що продовжено кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподаткованих доходів за нижчими ставками. Декларування здійснюється добровільно і лише у разі, якщо особа має активи, які підлягали оподаткуванню та з яких не були сплачені податки (або сплачені не в повному обсязі). Надано роз’яснення хто та що повинен задекларувати , як це зробити, та які ризики для громадян несе в собі добровільне розкриття інформації про власні статки.

Віктор Дмитрук проінформував присутніх, що з моменту набрання чинності (тобто з 27 травня 2022 року) Закону України від 12 травня 2022 року №2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» для платників податків – фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки, поновлюються зобов’язання та відповідальність щодо дотримання термінів подання  податкової звітності, сплати податків та зборів, тощо.

Наприкінці «круглого столу» присутні отримали відповіді на питання.

print

Pin It on Pinterest