«

»

Жов 19

У Старосамбірській міській раді триває робота щодо підготовки проекту бюджету на 2023 рік

6HvvzwGIvXz18LXXG9rG.w575На сьогодні триває робота щодо підготовки проекту бюджету Старосамбірської міської територіальної громади на 2023  рік. В контексті підготовки важливою є комунікація з керівниками установ громади, адже хочеться почути плани, які б вони хотіли реалізувати у 2023 році – від чого стартують і чого прагнуть у 2023 році, – щоб вже формувати позиції і пріоритети наступного року.

Ми вже розглянули показники, які є передбачені в державному бюджеті (після  розгляду проєкту державного бюджету на 2023 рік парламентом у першому читанні) для бюджету Старосамбірської міської територіальної громади, а саме обсяг базової дотації в обсязі  34 972,6 тис.грн., що на 80,1%  більше  планових показників 2022 року. 

Однак у зв’язку із суттєвою вимушеною міграцією учнів цього року та неможливістю здійснити достовірний прогноз кількості учнів необхідних для додаткової дотації, освітньої субвенції та субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами не визначено обсяги трансфертів на освітню галузь у розрізі всіх місцевих бюджетів. Розподіл даних трансфертів буде здійснено Кабінетом Міністрів України після обробки даних щодо місця здобуття освіти учнями, для унеможливлення дублювання кількості учнів у закладах освіти, в яких вони навчалися до та після 24.02.2022 року. Загалом освітню субвенцію пропонують зменшити на 10%  до уточненого показника 2022 року, що спричинить значний дефіцит коштів на оплату праці педагогічних працівників.

Нагадаємо, що в поточному бюджетному періоді частка міжбюджетних трансферті в загальному обсязі доходів бюджету громади становить 48,7 %.

В цілому дохідну частину бюджету Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік пропонується збільшити на 7-8 % до плану 2022 року, це пов’язано з тим, що наша громада і область в цілому зараз перебуває у більш сприятливих умовах відносно інших регіонів України.

Видаткову частина міського бюджету по всіх галузях пропонується збільшити мінімально, залишивши на рівні 2022 року, окрім видатків на енергоносії (електроенергія та вугілля), які зростуть  в зв’язку з збільшенням ціни.

Обговорення проекту бюджету Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік відбудеться 3 листопада поточного року о 16 год., в примішенні Старосамбірської міської ради.

print

Pin It on Pinterest