«

»

Лис 17

«Довідка про прописку» більше не потрібна: відтепер витяг про місце проживання можна отримати в застосунку Дія

316103311_801763051188339_3391370922352414032_nДержавна міграційна служба України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розробили можливість формування витягу про місце проживання у застосунку Дія. До цього послуга була доступною лише на Єдиному порталі державних послуг Дія.
Для того, щоб згенерувати витяг у мобільному застосунку Дія, людині необхідно здійснити три простих кроки:
1️⃣ Зайти у Дію та натиснути «Послуги».
2️⃣ Обрати пункт «Довідки та витяги» та обрати «Витяг про місце проживання».
3️⃣ Натиснути «Замовити витяг».
Заяву буде опрацьовано протягом декількох хвилин, і, якщо інформація про людину міститься у реєстрі, витяг буде сформовано. Крім того, передбачено можливість завантаження витягу на мобільний телефон людини у PDF-форматі протягом 24 годин. Водночас батьки зможуть замовити у застосунку витяг про місце проживання своїх дітей.

ℹ️ Як і на Єдиному порталі державних послуг, у мобільному застосунку витяг міститиме наявну у відомчій інформаційній системі ДМС інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу та дату зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).
❗ Громадяни зможуть пред’явити витяг з Дії під час отримання адміністративних чи соціальних послуг – інформацію можна буде зчитати та перевірити спеціальними технічними засобами з допомогою унікального електронного ідентифікатора (QR-кода). Таким чином державні органи зможуть переконатися в дійсності витягу та перевірити у реєстрах інформацію, яка у ньому міститься.
Послуга реалізована Мінцифрою спільно з МВС та ДМС України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.
print

Pin It on Pinterest