«

»

Лис 21

До уваги мешканців міста Старий Самбір!

ВодоканалВ зв’язку з збільшенням звернень, в тому числі в соціальних мережах, щодо постачання води, адміністрація КП «Старосамбірське водопровідно-каналізаційне господарство» перепрошує за незручності та ускладнення, пов’язані з частими перебоями в її постачанні. Водночас повідомляємо, що колектив підприємства щоденно прикладає значних зусиль для підтримання мереж водопостачання в робочому стані.

Значним випробуванням зараз стає запровадження графіків відключення електроенергії, а також аварійних відключень Також постачальники струму іноді змушені подовжувати їх дію. На це є об’єктивні причини. Часті вимкнення струму чинять несприятливий вплив на стан водопровідної мережі.

Адміністрація підприємства, передбачаючи можливі перебої в постачанні струму, за сприяння посла України в Республіці Хорватія Василя Кирилича, одержала потужний генератор електроенергії. Після проведення необхідного ремонту, його встановлено на водозаборі на Посаді Горішній. Проте його потужності вистачає лише на підкачування води з свердловин у технологічні резервуари.

На подачу води в міську мережу та підтримку технологічного тиску такої потужності недостатньо. У формуванні робочого тиску водопровідної мережі задіяні також 2 підкачувальні станції в різних частинах міста, на функціонуванні яких теж відбиваються знеструмлення мережі в різний, а іноді непередбачуваний, час. Розгалуженість мережі та її протяжність зумовлюють значний час для створення необхідного тиску в мережі, а для віддалених районів – мікрорайон Високий Замок – особливо та критично.

Додатковим та не менш складним є процес відведення стоків, в процесі якого теж необхідна електроенергія для постійної роботи каналізаційно-насосних станцій.

Найближчим часом за фінансової допомоги виконавчого комітету Старосамбірської міської ради буде проведено закупку додаткових генераторів струму, що частково зніме гостроту проблеми з подачею води.

Разом з тим наголошуємо та рекомендуємо своєчасно формувати запаси технічної та питної води, оскільки стан енергетичної системи країни погіршується через терористичні атаки російських загарбників.

Закликаємо мешканців міста до відповідального ставлення до цінного ресурсу – питної води, дотримання правил користування каналізаційними мережами. Наш невеликий колектив понад фізичні та фінансові зусилля використовує всі свої ресурси та можливості для того, щоб ви могли одержати наші послуги.

Адміністрація КП «Старосамбірське водопровідно- каналізаційне господарство».

print

Pin It on Pinterest