«

»

Гру 08

Спілкування за «круглим столом» з актуальних питань податкового законодавства

дпаДнями у Старосамбірській ДПІ податківці зустрілися з суб’єктами господарювання у форматі «круглого» столу.

Фахівці проінформували платників податків щодо змін у податковому законодавстві в умовах воєнного стану, внесені Законами України № 1914-IX, № 2136-IX, № 2260, № 2261, тощо, які мають на меті спростити ведення бізнесу, сприяти сплаті податків та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у воєнний час..

Розповіли присутнім про основні моменти застосування та використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів (Далі – РРО/ПРРО) в умовах сьогодення та наголосили на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Звернули увагу щодо подовження до 1 березня 2023 року (Закон України № 2516-IX) кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, зазначивши,  якщо громадяни мають бажання легалізувати неоподатковані в минулому активи, вони можуть подати до органів ДПС добровільну декларацію та сплатити податок з неоподатковуваних доходів за нижчими ставками.

Нагадали, що триває щорічна кампанія декларування доходів громадян. Фізичні особи, які отримали неоподатковані доходи у 2021 році, мають можливість подати декларацію за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.

Податківці акцентували увагу на легалізації трудових відносин, змін в трудовому законодавстві та перевагах офіційного працевлаштування.

При спілкуванні з суб’єктами господарювання підтверджено налаштованість сторін на співпрацю, щодо забезпечення розвитку бізнесу та системної сплати податків в умовах воєнного стану. Ведення легального бізнесу та сплата податків наближає країну до перемоги.

print

Pin It on Pinterest