«

»

Гру 20

Бюджет Старосамбірської міської територіальної громади на 2023 рік принято

гербПовномасштабна війна, докорінно змінила підходи до формування бюджету  громади на 2023 рік, однак це не вплинуло на терміни його прийняття.

Перш ніж затвердити цей бюджет, його не одноразово обговорювали з керівниками установ громади та постійною комісією з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва, щоб у всіх була можливість внести конструктивні пропозиції. Обсяг бюджету Старосамбірської міської територіальної громади у новому році становитиме 203954,4 тис.грн.

Коротко про формування та на що передбачили кошти:

Прогнозуємо у 2023 році зростання власних надходжень податків і платежів до міського бюджету (без урахування міжбюджетних трансфертів) на суму – 7846,9 тис.грн. у порівнянні з уточненим планом на 2022 рік. Основну частку в надходженнях до загального фонду міського бюджету становить податок з доходів фізичних осіб- 60906,8 тис.грн.

Найбільшу питому вагу у видатковій частині бюджету громади складають видатки на фінансування :

Закладів освіти – по загальному фонду в сумі 131702.5 тис.грн., по спеціальному фонду – 3002,1 тис.грн.

Заклади культури – по загальному фонду – 10352,7 тис.грн., по спеціальному фонду – 34,8 тис.грн.

Заклади охорони здоров`я – 4886,9 тис.грн.( оплата комунальних послуг та енергоносіїв, безкоштовні медикаменти, забезпечення дітей-інвалідів технічними засобами)

Соціальний захист – 4290,6 тис.грн.

Установи фізичної культури та спорту – 1507,7 тис.грн.

Місцева пожежна охорона – 696,7 тис.грн.

Крім цього передбачені видатки на виконання «Програми розвитку житлово – комунального господарства та благоустрою Старосамбірської ОТГ на 2023 рік»,  «Програми утримання та ремонту автомобільних доріг комунального значення Старосамбірської ОТГ на 2023 рік», «Програми матеріальної підтримки громадян Старосамбірської ОТГ на 2023 рік», «Програми відшкодування, компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах загального користування автомобільним (залізничним) транспортом на 2023 рік» та ряд інших програм , а також створено Резервний фонд бюджету Старосамбірської міської територіальної громади на здійснення непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені при складанні проекту бюджету на 2023 рік у сумі 3000,0 тис. грн.

Потребу у коштах на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, які утримуються за кошти місцевого бюджету територіальної громади, оплату енергоносіїв, інші захищені видатки забезпечили у повному обсязі. Однак недостатньо коштів освітньої субвенції з державного бюджету для забезпечення в повному обсязі на виплату заробітньої плати педагогічним працівникам територіальної громади, дефіцит становить 18000,0 тис.грн. Надіємось що на протязі бюджетного року будуть внесені зміни в Закон про Державний бюджет України на 2023 рік і дана проблема буде вирішена.

 

Отже з початку нового року зможемо забезпечили безперебійне функціонування бюджетної сфери в умовах війни.

print

Pin It on Pinterest