«

»

Січ 05

Повідомлення про введення в дію нової нормативної грошової оцінки земель населених пунктів сіл Тершів і Торчиновичі на території Старосамбірської міської ради

011Нормативна грошова оцінка земель в межах населених пунктів здійснюється  для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського виробництва.

Нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення проводиться у відповідності до норм Закону України «Про оцінку земель» не рідше ніж один раз на п’ять – сім років.

На теперішній час діють нормативні грошові оцінки земель населених пунктів сіл Тершів і Торчиновичі Старосамбірської міської ради, які  затверджувалися рішеннями сільських рад  ще  у 2017 році.  Щороку вони  індексуються, однак на даний час не відповідають реальній вартості землі.

У зв’язку із закінченням терміну дії нормативної грошової оцінки землі населених пунктів ПП «Експозем» м. Львів  розроблено технічні документації з нормативної грошової оцінки земель сіл Тершів і Торчиновичі,  які будуть пропонуватися для затвердження на сесії Старосамбірської міської ради у першому півріччі 2023 року. Після затвердження згаданих документацій нова нормативна грошова оцінка вступить у дію з  01.01.2024 року.

Зміна нормативної грошової оцінки землі є підставою для перегляду розміру податку на майно (в частині плати за землю), а саме: земельного податку та орендної плати за землю. У зв’язку з цим, власникам та землекористувачам земельних ділянок, які розташовані на території населених пунктів сіл Тершів і Торчиновичі Старосамбірської міської ради  в 2024 році обчислення суми плати за землю буде здійснюватися за новою нормативною грошовою оцінкою земель.

print

Pin It on Pinterest