«

»

Січ 11

Затверджено новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників

офіційноДо відома керівників підприємств, установ та організацій.

З метою якісної організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів інформуємо , що постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 №1487 затверджений Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, та визнана таким, що втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних».

За прийнятим рішенням КМУ удосконалено окремі питання взаємодії територіальних центрів комплектування з роботодавцями у питаннях організації та ведення військового обліку.

Ключові моменти постанови:

  • Звірка даних на призовників може проводитись шляхом обходу дворів;
  • Подавати відомості про себе для військкомату можна буде через «Дію» (порядок і механізм має розробити Міноборони);
  • Приймати на роботу або навчання військовозобов’язаного зможуть лише за наявності військового квитка або постановки на облік.
  • Жінки-лікарі або фармацевти, які не перебували на обліку раніше, можуть працевлаштовуватися як невійськові до кінця 2026 року.
  • Керівники підприємств та органів влади тепер повинні будуть вручати повістки щодо явки до військкомату.
  • Дипвідомства вестиме військовий облік серед українців за кордоном та сприятиме їх поверненню в Україну під час мобілізації.

Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів

print

Pin It on Pinterest