«

»

Січ 18

Затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням

energy-saving-and-eco-friendly-led-light-bulbs-2021-08-31-04-32-28-utcПостановою Кабінету Міністрів України від 10 січня 2023 р. № 25 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням.

5 ламп розжарювання можна буде обміняти на світлодіодні у відділеннях «Укрпошти»

Повний текст Постанови  https://document.vobu.ua/doc/16921

Цей Порядок визначає процедуру реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням (далі — експериментальний проект).

Метою експериментального проекту є забезпечення заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи для економії споживання електричної енергії та відповідного зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Попередня заявка подається фізичною особою, яка встановила мобільний додаток Порталу Дія (Дія) на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, пройшла електронну ідентифікацію та автентифікацію і обрала у мобільному додатку Порталу Дія (Дія) послугу “Обмін лампочок”:

1) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);

2) дата народження;

3)  реєстраційний номер облікової картки платника податків;

4) індекс відділення поштового зв’язку АТ “Укрпошта”, у якому отримувач бажає отримати світлодіодні лампи;

5) тип світлодіодних ламп;

6) кількість світлодіодних ламп;

7) контактний номер телефону;

8) номер заявки.

Формування попередньої заявки засобами Порталу Дія завершується накладенням кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія.

Не підлягає включенню до переліку, зазначеного у пункті 10 цього Порядку, попередня заявка стосовно отримувача, який має намір скористатися послугою із заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи повторно.

Про можливість отримання світлодіодних ламп в обраному відділенні поштового зв’язку АТ “Укрпошта” отримувачу повідомляється автоматично засобами мобільного додатка Порталу Дія (Дія). Отримання світлодіодних ламп здійснюється за номером  відповідної заявки.

Отримання світлодіодних ламп безпосередньо у відділенні поштового зв’язку АТ “Укрпошта” здійснюється в будь-якому відділенні поштового зв’язку за умови надання справних побутових ламп розжарювання у кількості п’яти штук та такої інформації про отримувача та про умови здійснення обміну лампочок:

1) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);

2) дата народження;

3) реєстраційний номер облікової картки платника податків;

4) тип світлодіодних ламп;

5) кількість світлодіодних ламп;

6) контактний номер телефону.

У разі отримання отримувачем несправної світлодіодної лампи така лампа може бути замінена на іншу нову світлодіодну лампу один раз у відділенні поштового зв’язку АТ “Укрпошта” в межах та за номенклатурою наявного обмінного фонду у строк не пізніше ніж один місяць з дати отримання отримувачем несправної лампи.

print

Pin It on Pinterest