«

»

Січ 28

Оголошення про прийом заявок на одержання фінансової підтримки

Замітка ЛОДА програма сгОголошення 

про прийом заявок на одержання фінансової підтримки в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2023 рік (на період дії воєнного стану)

(опубліковане в газеті «Високий Замок» 19-25 січня 2023 року)

Право на фінансову підтримку мають суб’єкти підприємництва – юридичні особи або фізичні особи – підприємці, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції.

(Нова редакція Комплексної програми затверджена розпорядженням начальника ЛОВА від 14.12.2022 р. №731/0/5-22ВА

 

Заявки, які подаються до Фонду індивідуального житлового будівництва на селі ЛОВА
адреса: м. Львів, вул. Пекарська, 95; тел..: 225-65-08, 225-65-07, 255-05-70
1. Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів
Пільгові кредити надаються на платній та зворотній основі на реалізацію бізнес-планів у розмірі до 500 тис. грн. під 5% річних, терміном до 5 років з можливістю відстрочення повернення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати кредиту входить у загальний термін дії кредитної угоди)
Обсяг фінансування
10 600,0 тис. грн.
2. Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів зі створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції
Пільгові кредити на платній та зворотній основі на реалізацію бізнес-планів зі створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції надається на конкурсній основі під 3% річних, терміном до 5 років у розмірі, визначеному бізнес-планом, але не більше 2000,0 тис. грн., з відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року (відтермінування сплати кредиту входить у загальний термін дії кредитної угоди). фінансова підтримка надається за умови, що внесок одержувача фінансової підтримки за рахунок власних коштів (не кредитних) має становити не менше 20 відсотків вартості товаро-матеріальних цінностей, послуг, які планується придбати за рахунок кредитних коштів.
Обсяг фінансування
10 000,0 тис. грн.
Заявки, які подаються до Департаменту агропромислового розвитку ЛОВА,
адреса: м. Львів, вул. Чорновола, 4 (каб. №78, поверх 9); тел.. 55-50-62
3. Фінансова підтримка шляхом компенсації відсотків (комісії) супроводження договорів фінансового лізингу
Підтримка надається в розмірі однієї облікової ставки НБУ, що діє на дату нарахування відсотків, але не більше ставки, передбаченої угодою.
Максимальна сума фінансової підтримки 200,0 тис. грн.
Обсяг фінансування
1 800,0 тис. грн.
4. Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва шляхом часткової компенсації вартості насіння
Підтримка надається для відшкодування вартості придбаного та висіяного в поточному році високорепродукційного насіння гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюссельської, цвітної), столового буряка, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів, баклажанів, а також огірків, помідорів, перцю (які вирощуються у відкритому грунті) не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду в розмірі до 50% вартості насіння, але не більше ніж 50,0 тис. грн. одному суб’єкту підприємництва.
Обсяг фінансування
1 200,0 тис. грн
5. Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва у вигляді дотації за приріст поголів’я корів
Дотація надається на безповоротній основі за кожну наявну прирощену корову, ідентифіковану та зареєстровану відповідно до законодавства, в розмірі 30 000 гривень за одну голову. дотація надається на ту кількість поголів’я корів, на яку за рахунок власного відтворення або придбання, у тому числі в режимі імпорту, збільшено поголів’я корів основного стада станом на 1 квітня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів на 1 квітня попереднього року.
Обсяг фінансування
9 000,0 тис. грн.
6. Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва у сфері органічного виробництва у вигляді бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь
Фінансова підтримка суб’єктів підприємництва у сфері органічного виробництва надається у вигляді бюджетної субсидіє на одиницю оброблюваних угідь з розрахунку 5000 грн. на 1 гектар посіву та/або насаджень сільськогосподарських культур, але не більше ніж 150 тис. грн. одному суб’єкту підприємництва
Обсяг фінансування
1 000,0 тис. грн.
Термін подачі документів на заходи 1,3 та 6
З наступного дня після оприлюднення оголошення, а закінчується – 1 грудня поточного року, або до завершення воєнного стану
Термін подачі документів на заходи 2 та 5
Заявки подаються з дня оприлюднення оголошення до 1 травня поточного року
Термін подачі документів на часткову компенсацію вартості насіння
Заявки подаються з дня оприлюднення оголошення до 15 червня поточного року
Форми документів, які подаються для участі в Комплексній програмі, визначені наказом директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації від 12.01.2023 року №2-17nakod/01-08/23 та розміщені на офіційному веб-сайті Львівської обласної військової адміністрації https://loda.gov.ua/ (сторінка Департаменту в рубриці «Корисна інформація»).
print

Pin It on Pinterest