«

»

Бер 16

Подання електронної форми звітності та декларування доходів за минулий рік – основні теми робочих зустрічей в Старосамбірській ДПІ

дпаНачальник Старосамбірської ДПІ Віктор Дмитрук та працівники інспекції під час зустрічей з платниками надають роз’яснення актуальних питань оподаткування. Як кажуть, не залишається запитань без відповідей.

Так у рамках кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, що розпочалася 01.01.2023 року, Віктор Дмитрук розповів які громадяни зобов’язані або мають право подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, зазначив, які категорії платників звільняються від обов’язку подання такої декларації, відповів на запитання платників.

«Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг» – наголосив податківець.

У цьому контексті керівник ДПІ вкотре нагадав платникам про переваги використання електронних сервісів ДПС України, присутні отримали кваліфіковану практичну допомогу щодо використання сервісів.

Крім того, учасники зустрічі торкнулися й інших актуальних тем, зокрема обов’язковості легалізації найманої праці, застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, ліцензування господарської діяльності, необхідності погашення податкового боргу та інші актуальні питання.

print

Pin It on Pinterest