«

»

Бер 24

Львівська ОВА та японська неурядова організація Peace Winds Japan співпрацюватимуть у сферах соцзахисту та допомоги ВПО

24032023Спільно з БФ «Право на захист» вони допомагають на Львівщині постраждалим від війни.

 22 березня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з представниками японської неурядової організації Peace Winds Japan та БФ «Право на захист».

Спільно ці організації з листопада 2022 року по травень 2023 року реалізовують на Львівщині проєкт «Надання гуманітарної допомоги постраждалому від війни населенню Західної України», у межах якого три мобільні групи надають вимушеним переселенцям та місцевим постраждалим психологічні і юридичні консультації, а також гуманітарну допомогу (продуктові набори, засоби гігієни, медичний інвентар).

Під час зустріч представники сторін обговорили допомогу, яка необхідна зараз на Львівщині в облаштуванні місць проживання для ВПО та створенні комфортних умов для осіб з інвалідністю, зокрема місць підтриманого проживання.

Окрім того, обговорили перспективи щодо обміну досвідом між школами Львівщини та японськими школами та спільні ознайомчі поїздки для школярів після війни.

Начальник Львівської ОВА розповів, що трьома ключовими напрямами у покращенні умов для проживання ВПО є облаштування житла для них, яке Львівська ОВА здійснює спільно організаціями-партнерами, реновація закладів, де проживають люди старшого віку, люди з інвалідністю,  діяльність консультативно-координаційних центрів допомоги ВПО та підтримка ментального здоров’я.

«Одне зі завдань, яке ставить зараз перед собою обласна військова адміністрація, це підтримка психологічного здоров’я людей, які постраждали від війни, а також розвиток мережі молодіжних центрів та бібліотек для максимальної адаптації на новому місці молоді з числа ВПО та розвиток позашкільної освіти, зокрема туризму, патріотичного виховання і наукових гуртків», – додав Максим Козицький.

Як зазначила проєктна менеджерка БФ «Право на захист» Іванна Герус, проєкт «Надання гуманітарної допомоги постраждалому від війни населенню Західної України», який реалізовують спільно з Peace Winds Japan, включає надання підтримки не лише ВПО, а й місцевим жителям, які постраждали від війни.

Зі свого боку, японські колеги відзначили високий рівень допомоги, яка надається внутрішньо переміщеним особам у Львівській області.

print

Pin It on Pinterest