«

»

Бер 28

Пані Посол Великої Британії в Україні відвідала «ВОНА хаб» у Львові

28032023«ВОНА хаб» — проєкт, який реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні UNFPA.

27 березня, пані Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс відвідала хаб «ВОНА», який з липня 2022 року працює у Львові.

ВОНА хаб —  проєкт, що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні UNFPA. Проєкт спрямовано на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться у групі ризику.

Під час візиту Мелінда Сіммонс ознайомилася з роботою офісу та поспілкувалася з жінками, які завдяки допомозі хабу, змогли знайти роботу або відкрити власну справу.

«Я приємно вражена проробленою роботою та тією допомогою, яку Ви надаєте жінкам», —  зазначила Мелінда Сіммонс.

«Дякую Уряду Великої Британії не лише за гуманітарне реагування, а і за підтримку ініціатив, які сприяють сталому розвитку країни, прикладом якого є проєкт з розвитку економічної спроможності жінок, які UNFPA розвиває разом з українським урядом», —  додав Мустафа Ельканзі, старший координатор з надзвичайних ситуацій Офісу UNFPA.

Хаб успішно співпрацює з Львівською обласною військовою адміністрацією, зокрема, з департаментом соціального захисту населення та обласним центром соціальних служб, а також з Львівською міською радою, Львівською Політехнікою, громадськими та донорськими організаціями.

«Насправді «ВОНА Хаб» —  це унікальний проєкт, який дає змогу жінці стати фінансово спроможною, для прикладу жінка, яка ще вчора прийшла за допомогою, перебуваючи у складних життєвих обставинах, вже завтра може стати економічно незалежною та створити нові робочі місця, чим сприятиме економічному зростанню регіону», —  зазначив директор департаменту соціального захисту населення ЛОВА Роман Андрес.

За допомогою хабу жінки можуть безкоштовно отримати:

  •   Індивідуальну, конфіденційну консультацію кар’єрної радниці та допомогу на всіх етапах пошуку роботи або започаткування власного бізнесу;
  •   Підтримку психологинь проєкту;
  •   Можливість пройти професійні курси, які допоможуть здобути нові знання, навички, професію.

Як розповіли консультанти хабу, понад 60% звернень за допомогою надійшло від жінок віком 36-55 років, 35% —  18-35 років, 4% —  старших 55 років. Переважно жінки, які звертаються, постраждали від фізичного та економічного насильства.

«ВОНА хаб» у Львові, який підтримує Велика Британія, не лише виконує свою основну функцію – надає термінову та якісну підтримку працевлаштування та бізнесу потребуючим жінкам, але й активно шукає можливості для синергії для подальшого розширення допомоги тим, хто її потребує. Будучи успішним кар’єрним центром із регіональним охопленням, хаб представляє модель надання послуг із високим потенціалом для тиражування в інших місцях.

Загалом з моменту відкриття хабу, 05 липня 2022 року, клієнтками хабу стали 545 жінок. Працевлаштовані – 94. Відкрили  власний бізнес, або знаходяться на шляху відкриття – 18.

Внесок хабу та інтеграція в місцеву систему протидії домашнього насильства полягає у:

  • наданні психологічних та кар’єрних консультацій,
  • складанні резюме та пошуку і підбору вакансій для жінок, котрі потрапили у складні життєві обставини
  • допомога ставати їм фінансово незалежними.

Консультанти з питань кар’єри проходять підготовку з гендерного насильства та пропонують індивідуальні плани підтримки, які супроводжують жінок на кожному етапі програми підтримки працевлаштування. Психолог допомагає зцілити психологічну травму, отриману внаслідок насильства.

Основними галузями працевлаштування є сфера краси, роздрібна і гуртова торгівля, медицина, міжнародні компанії та благодійні фонди, ресторанна сфера, надання освітніх та інформаційних послуг.

Започаткування власної справи одними з перших учасниць хабу  відбулося у наступних напрямках:

  • у сфері краси — оренда власного крісла у салоні краси та надання послуг колористики та майстрині з жіночих стрижок;
  • інформаційна діяльність — поліграфія;
  • надання консультаційних послуг та проведення арт-терапії;
  • самозайнятість у сфері хендмейду — розвиток бізнес-сторінок у соціальних мережах та створення сайту з карточками товарів, вихід на міжнародні платформи з продажу товарів рукоділля;
  • ресторанна сфера.

Контакти «ВОНА хаб» у Львові: вул. Січових Стрільців, 7, тел. +380960357865, Фейсбук – https://bit.ly/3npVzmF

print

Pin It on Pinterest