«

»

Лип 14

Рішення про затвердження ставок земельного податку та наданн пільг із сплати земельного податку

гербСТАРОСАМБІРСЬКА МІСЬКА РАДА

САМБІРСЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25 позачергова сесія восьмого скликання

 Р І Ш Е Н Н Я

від 13 липня 2023 р           м. Старий Самбір          № 1503

Про затвердження ставок земельного податку та надання пільг зі сплати земельного податку

Керуючись абзацами другим і третім пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України та пунктом 24 частини першої статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також Постановою Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 року № 483 «Про затвердження форм типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» ( далі Закон № 2628- УІІІ, який вступає в дію з 1 січня 2019 року),    Старосамбірська міська рада,-

 

ВИРІШИЛА:

 

1.Установити на території Старосамбірської міської територіальної громади:

1.1 ставки земельного податку згідно з додатком 1.

1.2 пільги для фізичних та юридичних осіб, надані відповідно до пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України, за переліком згідно з додатком 2.

1.3. встановити орендну плату за земельні ділянки, якими користуються суб’єкти господарської діяльності для фізичних осіб у розмірі 4 відсотків, для юридичних осіб – у розмірі 8 відсотків від їх нормативної грошової оцінки.

1.4. затвердити ставку земельного податку за земельні  ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено у розмірі 5 відсотків від  нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

2.Оприлюднити рішення в засобах масової інформації або в інший можливий спосіб.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва (голова комісії – депутат Р.Лазірко).
  2. Рішення набирає чинності з 01.01.2024року.

 

Міський голова                                                   Ігор ТРУХИМ



 Скановані документи: рішення та додатки:

Рішення про затвердження ставок земельного податку та надання пільг зі сплати земельного податку

 

print

Pin It on Pinterest