«

»

Лип 28

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

38730 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Цей День був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення поінформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми. А також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Повномасштабне вторгнення в Україну значно підвищило ризики торгівлі людьми, в тому числі на непідконтрольних Уряду територіях. Це підкреслює потребу в додаткових ресурсах і координації для боротьби з торгівлею людьми. 

Учасники Національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми очікують на сплеск виявлення випадків торгівлі людьми і звертаються до постраждалих із закликом звертатися за конфіденційною та фаховою допомогою.

Номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону.

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

527.org.ua – електронні консультації
527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні
0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні
Графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00*

 

Повномасштабне вторгнення в Україну значно підвищило ризики торгівлі людьми, в тому числі на непідконтрольних Уряду територіях. Це підкреслює потребу в додаткових ресурсах і координації для боротьби з торгівлею людьми.

2 червня Міжнародна організація з міграції (МОМ) підтримала Міністерство соціальної політики в організації сесії стратегічного планування, на якій зацікавлені сторони з протидії торгівлі людьми на національному рівні зосередилися на питаннях захисту, з якими стикаються постраждалі від торгівлі людьми за кордоном, як залучити бізнес до зусиль протидії торгівлі людьми, протидії торгівлі людьми в рамках глобальних ланцюгів постачання та координації.

Кабінет Міністрів України ухвалив Державну цільову соціальну програму протидії торгівлі людьми до 2025 року, розроблену за підтримки МОМ. Метою Державної програми є удосконалення механізму профілактики, підвищення ефективності виявлення осіб, причетних до торгівлі людьми, дотримання прав постраждалих від торгівлі людьми та надання необхідної допомоги.

print

Pin It on Pinterest