«

»

Сер 22

Форум фінансистів Львівщини

lviv_23-281 [Старосамбірська міська рада]Уперше на теренах Львівщини з ініціативи директора департаменту фінансів облдержадміністрації Олега Демківа та за підтримки UNICEF 17 та 18 серпня поточного року, відбувся Форум фінансистів за участі заступника голови Львівської облдержадміністрації Івана Собка, фахівців департаменту фінансів, представників усіх місцевих фінансових органів області та громадської організації “Об’єднання фінансистів Львівщини”.

Під час дводенного заходу, було обговорено ряд актуальних тем у цей важкий для України та світу період, що стосуються усіх сфер публічних фінансів. Зокрема:

– необхідність удосконалення бюджетного законодавства;

– покращення загальнодержавних інформаційно-аналітичних платформ;

– ризики щодо наповнення дохідної частини бюджетів усіх рівнів;

– внутрішні резерви місцевих бюджетів тощо.

lviv_23-109 [Старосамбірська міська рада]Особлива увага була акцентована на тому, що кожна бюджетна гривня має бути скерована на людину, а саме на дітей та вразливі категорії населення, а отже  слід звернути увагу на такі речі як підтримане проживання, соціальна послуга, молодіжні центри, громадські простори, активні парки, психосоцпідтримку, придбання житла дітям-сиротам, допомогу сім’ям загиблих. Незаперечно, основне і найважливіше питання – це підтримка Збройних сил України у наближенні Перемоги.

Окрім того, усі учасники Форуму взяли активну участь у модерованій інтерактивній дискусії щодо збалансування відповідних бюджетів та передачі повноважень для адміністрування місцевих податків органам місцевого самоврядування.

lviv_23-497 [Старосамбірська міська рада]За результатами Форуму було напрацьовано перелік проблемних питань і пропозицій щодо покращення бюджетування, які направлено Міністерству фінансів України для врахування їх під час внесення змін до бюджетного  законодавства.

Фінансисти Львівщини подякували департаменту фінансів за ініціативу та UNICEF, які підтримали цей захід.

print

Pin It on Pinterest