«

»

Вер 12

Пропозиції до вдосконалення формули розподілу освітньої субвенції

6203a81b6c204049122045 [Старосамбірська міська рада]Освітні послуги гірським (важкодоступним) територіям.

Ще однією з пропозицій внесення змін до чинного законодавства України та інших нормативно-правових актів, які Львівською обласною військовою адміністрацією спільно з Департаментом фінансів та фінансистами Львівщини напрацьовано і скеровано до Кабінету Міністрів України та Офісу Президента України – є вдосконалення Формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

Не секрет, що з року в рік територіальним бюджетам області не вистачає обсягу освітньої субвенції, що призводить до дефіциту коштів на зарплату педагогічним працівникам. Насамперед це стосується незаможних і важкодоступних гірських територій з надмірною освітньою мережею та низькою середньою наповнюваністю учнів у класі. І здебільшого, розгалужена мережа в таких територіях є об’єктивною.

Але сьогодні місцеві органи влади згаданих територій обмежені в спрямуванні коштів на розвиток громади, оскільки змушені скеровувати їх для виплати заробітної плати в галузі освіти.

Отже було запропоновано доповнити Формулу розподілу освітньої субвенції додатковим коефіцієнтом «важкодоступності» – 1,15 для закладів освіти, розташованих у важкодоступній гірській місцевості.

Вважаємо, що введення запропонованих змін дозволить збільшити обсяг освітньої субвенції гірським територіям у середньому на 10 відсотків, педагоги та учні яких через складні погодні умови (снігові намети, паводки тощо) докладають значних зусиль для надання та отримання освітніх послуг не за місцем проживання.

print

Pin It on Pinterest