«

»

Жов 27

Як особам з інвалідністю та іншим категоріям громадян дізнатись про виробників протезів в Україні

27102023Підтримка людей з інвалідністю, передусім забезпечення їх допоміжними засобами реабілітації та безоплатне протезування, сприяє швидкому та якісному процесу інтеграції людей з особливими потребами у суспільство, а саме безбар’єрному доступу до іфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг з боку держави та бізнесу.
На сайті https://www.ioc.gov.ua/analytick_DZR/ ДП «ІОЦ Мінсоц-політики України» опубліковано дашборд, який допоможе знайти та візуалізувати інформацію про підприємства, які виробляють протезно-ортопедичні вироби.
Люди, які хочуть отримати протези, ортези та ортопедичне взуття, можуть переглянути інформацію про розташування підприємств та їхні контактні дані, а також фільтрувати дані за регіоном, районом чи територіальною громадою.
Дашборд забезпечує відкритий доступ до інформації про виробників протезів, їх завантаженість та спеціалізацію, що дозволяє громадянам бути більш інформованими про те, які підприємства працюють в їхньому регіоні.
На сьогодні в Україні працює близько 50 протезно-ортопедичних підприємств, які внесені до Реєстру Держлікслужби як виробники медичних виробів, що відповідають умовам технічних регламентів.
Людина, якій потрібен протез, має отримати його якнайшвидше, щоб якомога скоріше відновити функціональність та покращити якість свого життя.

print

Pin It on Pinterest