«

»

Лис 14

Українці, які опалюють своє житло дровами та вугіллям, отримають додаткову підтримку

    14112023Щоби кожна родина, яка обігріває своє житло дровами чи вугіллям, могла впевнено пройти зимовий період, Уряд суттєво підвищить допомогу на придбання твердого пічного палива.

    Відповідно до постанови № 1173, яка була розроблена Мінсоцполітики, нормативи на опалювальний сезон 2023-2024, збільшаться в середньому в 4 рази.
    Також рішення Уряду враховує збільшення ринкових цін на вугілля і деревину, що відбулось за останні роки. Тож розмір фінансової підтримки для українців, які користуються для опалення вугіллям або дровами, зросте у кілька разів.
    До цього часу загальний граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо становив 6973 грн на домогосподарство на рік. З урахуванням нового підходу, він може сягнути 16 234 грн на рік.
    Для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії на тверде пічне побутове паливо в поточному році НЕ потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду України. Якщо пільга або субсидія вже була призначена, її перерахують автоматично. Якщо пільга або субсидія ще не призначена, необхідно звернутися за нею до ПФУ.
    Розмір субсидії і додаткової підтримки розраховується індивідуально і залежить від доходів родини.
    Проєкт реалізується спільно з міжнародними партнерами України, зокрема УВКБ ООН, яке профінансує частину підвищених виплат.
print

Pin It on Pinterest