«

»

Лют 01

На форумі «Психосоціальні послуги» обговорять просвітницькі ініціативи та інноваційні рішення в освітньому середовищі

01022024В цьому блоці обговорять важливі аспекти розвитку навичок та підтримки в галузі психосоціального благополуччя в освітньому просторі.

У блоці «Школа і сім’я – фортеці стійкості» представлять просвітницькі ініціативи та інноваційні рішення для освітнього простору та українських родин. Значну увагу приділять значущості навчання учасників освітнього процесу навичкам першої психологічної допомоги, управління проблемами та стресом.

Модератором буде Мар’яна Єсип, кандидат психологічних наук, психолог-психотерапевт, координатор мережевої співпраці та проєктної діяльності в Центрі здоров’я і розвитку «Коло сімʼї».

Учасники обговорення:

  • Степан Пасічник – провідний фахівець з питань психосоціальної підтримки Данської Ради у справах біженців в Україні, ліцензіат з психології Pontificia Università Salesiana, Рим, Італія;
  • Мар’яна Білик – програмна директорка Благодійної організації «Українська Освітня Платформа» та співголова спеціальної робочої групи «Рука в руці» FICE International;
  • Христина Галущак – керівник Центру психологічного супроводу та підтримки Мальтійської служби;
  • Аліна Миколаєнко – лікар-психіатр, тренер програм першої психологічної допомоги допомоги;
  • Христина Шабат – Директор Центру гідності дитини при УКУ.

Мета – підкреслити важливість психосоціальної готовності вчителів та створення підтримуючого середовища в освітній галузі.

У блоці освіти на форумі висвітлюватимуть важливі аспекти розвитку навичок та підтримки в галузі психосоціального благополуччя в освітньому середовищі, а саме: як плекати психологічну стійкість дітей, молоді, сімей на індивідуальному рівні та рівні громад в час війни.

У рамках цього блоку обговорять методики та програми навчання, спрямовані на розвиток практичних навичок, які можуть бути застосовані в педагогічній діяльності та у взаємодії зі студентами.

Нагадаємо: У межах форуму «Психосоціальні послуги» розглянуть питання залежностей, надання підтримки та рішення в громадах.

Подія в фейсбук: https://fb.me/e/eJWMhtEb7

Для акредитації ЗМІ пишіть на електронну пошту medpsysocial.aid@gmail.com

Організатор: Координаційний центр підтримки цивільного населення при ЛОВА та ГО «Птаха України»

Форум реалізують в рамках комплексної програми охорони психічного здоров’я на Львівщині https://loda.gov.ua/documents/78952

Подія відбувається в рамках проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні» за співфінансування Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit(GIZ) GmbH.

Також партнерами Форуму є:

  • Данська Рада у справах біженців;
  • Мальтійська служба допомоги;
  • Україно-швейцарський проєкт «Психічне здоровʼя для України»;
  • Центр здоров’я та розвитку «Коло сімʼї»;
  • Норвезька рада у справах біженців;
  • Міжнародна організація з міграції (МОМ).
print

Pin It on Pinterest