«

»

Кві 11

Підтримка сільськогосподарських ягідних кооперативів

Замітка програма СОКВ межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у 2024 році у Львівській області пропонується підтримка сільськогосподарських та ягідних кооперативів серед членів яких є учасники бойових дій та/або антитерористичної операції.

Згідно змін до Комплексної програми, кошти з обласного бюджету на розвиток сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва будуть спрямовуватись до РДА, на території яких здійснюють чи планують здійснювати діяльність сільськогосподарські кооперативи, серед членів яких є учасники бойових дій та/або антитерористичної операції. РДА повинна здійснити попередній аналіз щодо діяльності кооперативів та території району та у разі закладання ягідників інформувати департамент агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації до 1 травня про кількість кооперативів, які виявили бажання одержати бюджетну підтримку, площу ягідників та розрахункову потребу у субвенції з розрахунку на 1 га ягіднику.

Право на одержання фінансової підтримки мають діючі та новостворені сільськогосподарські кооперативи серед членів яких є не менше 3 (трьох) осіб – ветеранів/ветеранок та/або суб’єктів підприємництва, засновником якого є ветеран/ветеранка. Фінансова підтримка сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва, може надаватися двома шляхами:

  • У вигляді бюджетних коштів на здійснення витрат пов’язаних із закладанням площ ягідних насаджень (садивний матеріал, система крапельного зрошення, добрива, засоби захисту рослин (далі – ЗЗР);
  • У вигляд відшкодування витрат здійснених на закладання площ ягідних насаджень (садивний матеріал, система крапельного зрошення, добрива, ЗЗР).

Детальна інформація по Комплексній програмі підтримки сільськогосподарських кооперативів зі зразками/формами документів за посиланням: https://loda.gov.ua/services/programs/53300, https://loda.gov.ua/useful-info/49856?authorId=17057.

Короткі відомості про Фінансову підтримку сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва Додається.

З метою формування райдержадміністрацією переліку потенційних учасників програми просимо зацікавлені суб’єкти господарювання повідомити про свою зацікавленість участі в програмі Старосамбірську міську раду на електронну пошту sts.m.rada@gmail.com вказавши назву господарства, прізвище та ім’я керівника та контактний телефон з Приміткою «Підтримка сільськогосподарських ягідних кооперативів» до 12 квітня 2024 року чи напряму у Самбірську районну державну адміністрацію – Управління соціально-економічного розвитку.

print

Pin It on Pinterest