«

»

Кві 11

Бюджетна субсидію на землю або дотацію на тварин через Державний аграрний реєстр

Замітка ДАР дотаціяПостановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2024 року № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» були внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року №918.

Порядком передбачено, що отримувачем бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції (далі – отримувачі) які мають у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мають у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів) чи від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Фермерські господарства або інші виробники сільськогосподарської продукції можуть отримати бюджетні кошти за одним з таких напрямків та у розмірі:

бюджетна субсидія на 1 га аграріям, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення. Розмір підтримки- 4 тис. грн на 1 га;

спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Фермери, що утримують від 3 до 100 корів, зможуть отримати 7 тис. грн на одну голову;

спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець. Розмір підтримки – 2 тис. грн на одну голову для тих, хто утримує від 5 до 500 голів кіз та овець.

Заявки на отримання бюджетної допомоги подаються лише програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру (ДАР) після оприлюднення оголошення у Державному аграрному реєстрі про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня 2024 року.

«Без реєстрації в ДАР аграрії можуть втратити можливість отримати значну частину допомоги, яка може сприяти розвитку їхніх господарств та підвищенню їхнього економічного благополуччя. Радимо аграріям та особистим селянським господарствам, що обробляють землю або утримують у своєму господарстві сільськогосподарських тварин не зволікати з реєстрацією в ДАР, аби після оголошення про прийом заявок вчасно податись на фінансову підтримку».

Алгоритм реєстрації в ДАР можна отримати за корисними посиланнями:

Навчання щодо реєстрації на подачі заявок в ДАР: https://youtu.be/CfMipgqCjTk

Презентації та корисні матеріали щодо ведення особистого кабінету в ДАР: http://surl.li/rsfke

Telegram-канал ДАР: http://surl.li/rsfkw

Зі змінами, що вносяться до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції можна ознайомитись за посиланням: http://surl.li/rsfan

Роз’яснення механізму фінансової підтримки суб’єктів господарювання у сфері сільського господарства у 2024 році (Дотації та субсидії на землі сільськогосподарського призначення, поголів’я корів та маточного поголів’я овець та кіз) Додається.

print

Pin It on Pinterest