«

»

Лис 18

В історико-краєзнавчому музеї Старого Самбора проходить виставка угорського художника Петера Матла

17 листопада 2016 року в краєзнавчому музеї  Старого Самбора відкрилася художня виставка «По п’ять»/ «Ötösével» відомого скульптора та художника Петера Матла, яка присвячена трагічній історії сталінських концтаборів.

IMG_3950 [800x600]Захід відбувався у рамках візиту угорської делегації до міста Старий Самбір на відкриття пам’ятника жертвам сталінських репресій, які загинули в 1944-1949 роках в Старосамбірському концтаборі НКВД №22. Організаторами цього заходу, за сприянням Старосамбірської міської ради, виступили Уряд Угорщини, Товариство Культури Львівських  Угорц ів та громадська організація з охорони культурної спадщини «Товариство «Острогірка».

Виставку в нашому музеї відвідали понад дві сотні зацікавлених людей, в тому числі представники Старосамбірської міської та районної влади, консули республіки Угорщина, туристи з Німеччини та Угорщини, громадськість, преса і телебачення. Приймали гостей Старосамбірський міський голова Ігор Трухим та доглядач музею Назар Ящак.

IMG_3957 [800x600]Автор художніх робіт та пам’ятника жертвам сталінських репресій, Петер Матл народився 22.07.1960 р. в Мукачево Закарпатської області, в 1979 р. – закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва (факультет художньої кераміки), лауреат міжнародних і всесвітніх скульптурних симпозіумів, живе і працює в місті Мукачево, про це пише електронна газета “Старосамбірські вісті”.

Виставка Петера Матла «По п’ять»/ «Ötösével» в Старосамбірському краєзнавчому музеї працюватиме два тижні, вхід вільний.

IMG_3960 [800x600]

print

Pin It on Pinterest