«

»

Гру 02

Створено міський Штаб з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій

гербСтаросамбірський міський голова Ігор Трухим 02 грудня 2016 року підписав розпорядження №154 «Про створення міського Штабу з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій».

Метою його створення є забезпечення постійного контролю за недопущенням надзвичайної ситуації у місті у зв’язку з погіршенням погодніх умов.

До складу штабу увійшли працівники та депутати міської ради, а також керівники комунальних підприємств міста. 02.12.2016 року відбулося перше засідання штабу на якому було визначено першочергові завдання щодо запобігання виникненню можливих надзвичайних ситуацій, також було вирішено:

  • Забезпечити проведення цілодобового моніторингу обстановки в межах підпорядкованої території.
  • Вжити необхідних заходів щодо забезпечення руху автотранспорту на автодорогах місцевого значення в повсякденному режимі.
  • Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо правил безпечної поведінки людей в період значного погіршення погодних умов та тимчасового утримання без нагальної потреби від використання власного автотранспорту.
  • Залучати всю наявну снігоприбиральну техніку організацій та підприємств всіх форм власності до проведення снігоочисних робіт та посипання доріг, вулиць та тротуарів протиожеледною сумішшю.
  • У разі знеструмлення вживати додаткових заходів щодо забезпечення електропостачання за рахунок автономних джерел живлення.
  • Забезпечити паливом котельні, які подають теплоносій до установ.
  • Організувати розчистку вулиць у межах населеного пункту силами місцевого населення.
  • Для ліквідації наслідків стихійного лиха залучати матеріально-технічні та фінансові резерви місцевого значення.
  • Організувати проведення через засоби масової інформації роз’яснювальної роботи серед населення щодо правил безпечної поведінки людей в період значного погіршення погодних умов та тимчасового утримання без нагальної потреби від використання власного автотранспорту.
  • При виникненні на підвідомчій території надзвичайних ситуацій (некласифікованих подій) на об’єктах систем життєзабезпечення негайно інформувати керівництво району встановленим порядком, а також сектор з питань цивільного захисту райдержадміністрації за тел. 21-459, 21-169, 21-137, тел./факс 21-195, ел. пошта sts-ns@ukr.net, Старосамбірський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області за тел. 101, 23-101 з наступним письмовим підтвердженням, та вживати дієвих оперативних заходів з ліквідації їх наслідків.
print

Pin It on Pinterest