«

»

Гру 29

Звіт Старосамбірського міського голови за 2016 рік

Звіт Старосамбірського міського голови Трухима Ігоря Станіславовича за 2016 рік

unnamed-1-4Відповідно до ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» надаю звіт про діяльність Старосамбірської міської ради та її виконавчого комітету у 2016 році.

Рік був непростим, та, незважаючи на труднощі, які виникали на тлі важливих соціально-політичних подій в Україні, наша територіальна громада зберегла стабільність. Протягом року міська рада інтенсивно працювала, знаходила компромісні рішення по виходу з проблемних ситуацій, закріплювала позитивні тенденції у розв’язанні соціальних проблем. Головним завданням, над яким працював депутатський корпус і виконавчий комітет  ради, була максимальна реалізація інтересів міської громади в реальних політичних, економічних та соціальних умовах, у межах Конституції та законів України.

Досвід минулого року довів, що забезпечення життєдіяльності всіх сфер міського господарства, розвитку міста  можливе при одній умові: коли громада та влада дослухаються один до одного й тісно співпрацюють, разом шукають альтернативні шляхи виходу із складного становища. Звітуючи про роботу у 2016 році, хочу подякувати всім, хто разом із міською владою сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань, був терплячим і мудрим,  – це і депутати міської ради, і комунальні підприємства, і приватні підприємці, підприємства, організації, установи, які працюють у місті,  представники громадськості, які продемонстрували активну і дієву позицію у вирішенні питань життєзабезпечення Старого Самбора.

IMG_2095 [800x600]Вже понад рік, як Старосамбірська міська рада заснувала в мережі Інтернет офіційний сайт, який забезпечує відкритий доступ до сесійних рішень, розпоряджень міського голови та виконавчого комітету міської ради, публікує оголошення,  а також загальну інформацію, яка стосується діяльності міськради. Додатково інформація про Старосамбірську міську раду та життя нашого міста систематично поширюється в мережі Інтернет на туристичному порталі та електронній газеті Старосамбірські вісті. Такий підхід дає можливість донести актуальну інформацію про Старий Самбір не тільки до місцевих жителів, а і до наших співвітчизників за кордоном.

Біля адміністративної будівлі міської ради встановлено інформаційну дошку на якій розміщується актуальна інформація про діяльність установи.

IMG_2083 [800x600]У 2016 році міська рада працювала за затвердженими планами заходів щодо організації виконання та економічного і раціонального використання  коштів місцевого бюджету. Вдалося підтримати роботу систем життєзабезпечення міста на достатньому рівні, стабільно виплачувалася заробітна плата працівникам бюджетної сфери.

За звітний період проведено 14 сесій міської ради, із них 4 сесій позачергових. Усього на пленарних засіданням розглянуто 558 питань та прийнято  відповідних рішень.

Відбулося 14 засідань виконавчого комітету ради, на яких прийнято 102 рішення.

На виконання основних принципів державної регуляторної політики, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Старосамбірською міською радою, протягом року проводилася робота, спрямована на поліпшення умов для розвитку господарської діяльності. Так, з місцевого бюджету були профінансовані наступні заходи:

DSCN2360 [800x600]У квітні 2016 року організовано міську толоку в рамках проведення місячника з благоустрою, прибирання та поліпшення санітарного стану м. Старий Самбір;

В звітному періоді виконувалися роботи по озелененню міста та утримання існуючих зелених насаджень, висадження нових дерев, квітників, утримання парків та скверів, видалення сухостою, кронування дерев.

Безперебійно працювали три комунальні підприємства міста (КП «Старосамбірський водоканал», КП «Старий Самбір теплокомуненерго», КП «Старосамбірське МУЖКГ»). Незважаючи на труднощі та обмежене фінансування, вони підтримували необхідний рівень робіт та послуг.

Для покращення благоустрою Старого Самбора міська рада в 2016 році провела капітальний ремонт бордюрів на суму 510 тис.грн. довжиною 2,3 погонні км., встановлено 35 нових урн для сміття, 16 нових лавок для відпочинку, на вулиці Дрогобицькій встановлено 2 нові зупинки для пасажирів.

IMG_4248 [800x600]Перед адміністративною будівлею райради в Старому Самборі встановлено пам’ятний знак «Героям небесної сотні». Облаштовано 3 нові дитячі майданчики на вулицях Дністрова, Героя України Богдана Сольчаника, Степана Бандери. За сприянням депутатів міської ради та коштами спонсорів збудовано новий дитячий майданчик на вул. Листопадова.

У належному санітарному стані утримуються вулиці, тротуари, парки, сквери. Проведено поточний ремонт тротуарів на центральній вулиці Лева Галицького. Також виконано поточний ремонт комунальних доріг на вулицях Орла, Шевченка, Лесі Українки, Нагірна, Сагайдачного, Зарічна, Сонячна,  розчищено канави на вулицях Л. Українки, Чайківського, Сонячна, Зарічна. Впродовж 2016 року виконувався поточний ремонт доріг на вулицях міста, які не мають твердого покриття, придбано та встановлено дорожні знаки.

IMG_5504 [800x600]Вирішувалися питання благоустрою комунальних будинків, відремонтовано та встановлено нову покрівлю на дахах цілого ряду житлових будинків по вулицях: Чорновола, 8; Галицького, 206; Листопадова, 18; Галицького, 106; Галицького, 125 на загальну суму 512 950 грн.

В липні 2016 року Старосамбірська міська рада підготувала офіційне звернення  голові Служби автомобільних доріг  у Львівській області стосовно необхідності проведення ремонту аварійних ділянок мосту, який забезпечує переправу автотраси Н-13 Львів-Самбір-Ужгород через р. Яблінька в Старому Самборі.

Розпочато роботу по облаштуванню огорожі міського кладовища. Здійснено капітальний ремонт двох каналізаційно-насосних станцій на вул. Дністрова і Л.Галицького; капітальний ремонт водо-каналізаційної мережі комунальних будинків на вулицях Дністрова, 42, 87,86; героя України Богдана Сольчиника, 19, 2; поточної липневої каналізаційної мережі по вул. героя України Богдана Сольчаника, 12.

IMG_2141 [1280x768]В жовтні 2016 року працівники міського управління комунального господарства посадили тридцять саджанців деревця породи катальпа на вулиці Галицького, в районі музичної школи.

З жовтня по грудень 2016 року виконано утеплення фасаду дитячого садка на вулиці Героя України Богдана Сольчаника за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку та спів фінансування Старосамбірської міської ради.

Проведено заміну підлоги актового залу міської ради на суму 28 тис.грн.

Старосамбірські комунальні служби виконували щоденні сезонні роботи :  улітку – прибирання, покіс трави на узбіччях доріг центральних вулиць міста; узимку – розчистка доріг комунальної власності від снігу (підсипка піском центральних доріг та внутрішньо квартальних доріг на житлових масивах).

вул. Галицького

вул. Лева Галицького

Здійснювалось придбання електричних ламп, плафонів, кабелю, вуличних світильників, тощо. Проведено заміну лампочок старого зразка на економні в системі вуличного освітлення.

Для потреб водоканалізаційнго господарства придбано асенізаційну машину та частотний перетворювач (частка фінансування Старосамбірської міської ради – 100 тис.грн.). Додатково профінансовано Старосамбірське водо каналізаційне господарство в розмірі 150 тисяч грн. в для відшкодування різниці у вартості тарифів на водопостачання та водовідведення в місті.

Для потреб комунальної служби придбано сміттєвоз ГАЗ МКЗ 3307 за кошти обласного фонду охорони навколишнього природнього середовища.

Виконано роботи по відновленню старого колодязю на вул. Івана Франка.

Флешмоб складання герба України

Флешмоб складання герба України

На центральній площі висаджено голубу ялинку, яка стала окрасою міста.

Здійснено витрат на потреби соціального захисту жителів міста Старий Самбір в розмірі 200 тис. грн.

За рахунок спонсорів здійснено ремонт приміщення шахового клубу ім.Добрянського.

Залучено додаткові кошти на фінансування збереження культурної спадщини міста. Організовано роботи з розчищення міського кладовища, історичного єврейського поховання Окописько, військового поховання часів І світової війни на горі Острогірка. Тривають перемовини з представниками єврейської громади з питання збереження будівлі біжниці на вулиці Богдана Хмельницького.

sozanВиконано перший етап робіт по створенню парку-меморіалу жертвам сталінських репресій на території колишньої військової частини. Фінансував цей проект уряд Угорщини. Для парку виділено у безтермінове користування земельну ділянку 20 сотих.

В жовтні 2016 краєзнавчий музей в Старому Самборі розпочав виставку, присвячену історії І світової війни. До організації якої долучилася Старосамбірська міська рада та ГО «Острогірка». Цього місяця працівниками житлово-комунального підприємства у сквері біля пам’ятнику Тарасу Шевченку, встановлено чотири сучасні інформаційні стенди, на яких розміщено біографію Тараса Шевченка, довідку про заснування та історію Старого Самбора, карту міста з зазначенням історичних районів та біографію Степана Бандери.

IMG_3868 [800x600]17 листопада 2016 року в краєзнавчому музеї  Старого Самбора за підтримки міської ради відкрилася художня виставка «По п’ять»/ «Ötösével» відомого скульптора та художника Петера Матла, яка присвячена трагічній історії сталінських концтаборів.

У листопаді 2016 року в Старому Самборі міська рада взяла участь в організації офіційних заходів, присвячених до Дня Гідності та Свободи та вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Організовано екскурсію в місто курорт Трускавець групи дітей з особливими потребами. Екскурсія стала можливою завдяки підписаній чотиристоронній Угоді про партнерство і співпрацю, учасниками якої є Трускавець і Старий Самбір.

Старий Самбір книгаЗа дорученням Старосамбірського міського голови районній та двом міським шкільним бібліотекам передано книгу Олександра Глінки «Старий Самбір за сивиною століть”. Примірники краєзнавчого дослідження поповнили книжковий фонд цих установ. Книгу «Старий Самбір за сивиною століть” друкувало Дрогобицьке видавництво «Коло» на спільне замовлення Старосамбірської міської ради, депутатського корпусу та ТзОВ «Еко-Оптіма».

Значна робота проводилася щодо наповнення бюджету, а саме: з орендарями земельних ділянок комунальної власності, по врегулюванню договірних відносин відповідно  до нормативно-грошової оцінки землі, що сприяє збільшенню надходжень коштів до міського бюджету.

В Старосамбірській міській раді організовано особистий прийом громадян. Кожного вівторка та четверга мешканці міста мають можливість зустрітися з міським головою для вирішення своїх питань.

Протягом 2016 року до виконавчого комітету Старосамбірської міської ради надійшло 883 звернення громадян. З них поштою звернулося 797 мешканців. На особистому прийомі у міського голови побувало 86 громадян.

IMG_1337-1024x768-1028x687Актуальними залишаються питання комунального господарства, соціального захисту населення, надання матеріальної допомоги.

Робота зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі у виконавчому комітеті міської ради, оскільки це є одним із пріоритетних напрямків діяльності влади.  У зв’язку з набуттям чинності нових законів України та інших нормативно-правових актів, потребує поліпшення рівень надання громадянам правової допомоги, консультацій та роз’яснень з актуальних питань.

В листопаді 2016 року в Старому Самборі відбулися громадські слухання щодо врахування інтересів громадськості під час розроблення містобудівної документації, детального планування чотирьох об’єктів благоустрою:

  • території земельної ділянки для надання статусу сквер біля «Універмагу»по вулиці Л.Галицького в місті Старий Самбір Львівської області,
  • території земельної ділянки для надання статусу сквер біля  кафе «Рандеву» по вулиці Л.Галицького в місті Старий Самбір  Львівської області,
  • території земельної ділянки для передачі в постійне користування для обслуговування нежитлових будівель ДНЗ «Дзвіночок» по вулиці Л.Галицького, 31 в м. Старий Самбір Львівської області,
  • території земельної ділянки для передачі в постійне користування для обслуговування нежитлових будівель та споруд ДНЗ №1 по вулиці Героя України Богдана Сольчаника,  7 в м. Старий Самбір Львівської області.

Замовником виготовлення документації виступила Старосамірська міська рада Львівської області.

IMG_5254 [800x600]Разом із заходами, направленими на забезпечення безперебійної роботи усіх сфер міського господарства, у звітному періоді проведено заходи, які  покликані піднімати авторитет громади, приділяти увагу громадянам, які своєю працею, досвідом, навчанням сприяють розвитку нашої країни.

Налагоджено співпрацю з громадською організацією «Старосамбірське районне об’єдна ветеранів та учасників бойових дій АТО»

23-24 серпня 2016 року відбулося урочисте святкування Дня Державного прапора та 25-річниці Дня Незалежності України в Старому Самборі.

Проведено у звітному році ряд спортивних заходів:

IMG_0759 [800x600]24 серпня 2016 року в Старому Самборі відбулися дитячі змагання, приурочені 25-й річниці Дня Незалежності України. На міському стадіоні відбулися фінальні 20-ті міжнародні дитячі змагання на Кубок Ромика. Напередодні депутати, працівники міської ради, дитячо-юнацької спортивної школи та Старосамбірського МЖКГ взяли участь у толоці з прибирання міського стадіону.

15 грудня 2016 року в Старосамбірській середній школі №1 ім. Героя України Богдана Сольчаника відбувся 20 турнір з дитячого мініфутболу на приз Старосамбірського міського голови з нагоди Дня святого Миколая, а також змагання з силових видів спорту.

В сфері розвитку туризму:

DSC_0044r [sts-mrada]В липні 2016 року в місті Старий Самбір відбулося урочисте відкриття 2-го етапу  національної серії з трофі-рейдів «Кубок Львова 2016». Організатором події виступив Позашляховий «Клуб 4х4» зі Львова та Старосамбірська міська рада. Заходи відбулися в рамках відкриття Першого регіональого туристично-презентаційний семінару «Старий Самбір – центр туризму, розваг і рекреації Верхньодністровських Бескидів».
На семінарі було підписано Меморандум про партнерство і співпрацю між Старосамбірською міською радою і громадською організацією «Європейська інтеграція України». Меморандум укладено з метою закріплення домовленостей щодо співпраці та консолідації зусиль сторін, направлених на залучення інвестицій, на пропагування міста Старий Самбір, його готельної, оздоровчої та відпочинкової інфраструктури, створення нових робочих місць, забезпечення впровадження європейських стандартів в повсякденне життя мешканців Старого Самбора.

IMG_3960 [800x600]У сфері прикордонних відносин впродовж 2016 року налагоджено зв’язки з Угорщиною (м. Бой). Підтримуються дружні стосунки з представниками консульства республіки Угорщина в Україні. На даний час ведуться перемовини щодо підписання Угоди про співробітництво.

Крім цього, активно триває співпраця з польськими сусідами. Протягом року проведено багато зустрічей з метою вирішення спільних проблем прикордонних територій, а саме написання спільних проектів в рамках Програми «Польща-Білорусь-Україна». На даний час досягнено домовленості для написання проектів щодо реконструкції кінотеатру, каналізування в місті та ремонту комунальних доріг.

Підготовлено документацію для участі Старосамбірської міської ради в обласному конкурсі мікропроектів  місцевого  розвитку та підтримки проектів:

PB130032 [800x600]«Капітальний ремонт огорожі цвинтаря в м. Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт будівлі малої «Просвіти»  в  м.  Старий Самбір Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Вітовського  в  м. Старий Самбір   Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Дрогобицька  в м. Старий Самбір  Львівської області».

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп)  по вул.Івасюка в м. Старий Самбір  Львівської області»;

«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Дністрова в м. Старий Самбір  Львівської області»;

IMG_5501 [800x600]«Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул.. Листопадова в м. Старий Самбір  Львівської області»;

«Придбання та встановлення дитячого  ігрового  майданчика в ДНЗ «Дзвіночок»  в  м. Старий Самбір  Львівської області»;

«Реконструкція господарських приміщень  в ДНЗ «Дзвіночок»  в  м. Старий Самбір  Львівської області»;

«Капітальний ремонт мережі водопостачання та водовідведення по вул. Героя України Б.Сольчаника, 29а, Дністрова,42, С.Бандери,2  та водозабору №2 по вул.Дністровій  в  м. Старий Самбір  Львівської області»;

«Благоустрій території ДНЗ №1 по вул.Героя України Б.Сольчаника,7  в  м. Старий Самбір  Львівської області».

IMG_3002 [800x600]Серед головних пріоритетів роботи міської влади залишаються асфальтування вулиць, площ, тротуарів, їх освітлення, очищення міських потіків, які впадають в Дністер, облаштування автомобільних парковок тощо. Як приклад – нова автостоянка біля районної поліклініки, яка дозволяє розмістити два десятки автомобілів.

З метою визначення шляхів та напрямів розвитку міста на найближчі роки фахівцями інституту транскордонного співробітництва розроблено стратегію розвитку міста Старий Самбір на 2017-2020 рр.

Сьогодні вже напрацьовано нові правила благоустрою міста, які врегульовують порядок благоустрою та утримання усіх територій Старого Самбора, визначають правові, економічні, екологічні, соціальні та організаційні основи благоустрою.

IMG_5510 [800x600]Триває активна робота по виготовленню нового генерального плану міста Старий Самбір, нагадаю, що попередній генплан був розроблений ще у далекому 1989 році.

Представники Старосамбірської міської ради брали участь у семінарах, організованих Асоціацією міст України.

Підсумовуючи вищезазначене, сподіваюся, що ми зможемо  зберегти та примножити всі позитивні надбання. Ми повинні консолідувати всі свої зусилля над забезпеченням стабільної життєдіяльності міста та країни в цілому, проявляючи високий патріотизм, людську мудрість та толерантність.

Для міської влади у своїх майбутніх діях пріоритетним завжди будуть інтереси людей. Сьогодні ми ставимо перед собою ряд важливих завдань, які плануємо реалізувати протягом 2017 року. Вірю, що депутати, до якої б політичної сили не належали, будуть і надалі перейматися відповідальністю за життєдіяльність міста, яку на них поклала громада, бо тільки так співпраця міської влади, депутатського корпусу, керівництва установ і організацій, підприємств, підприємців та громадськості міста сприятиме забезпеченню економічного, соціального, культурного розвитку міста за задоволенню потреб Старосамбірської громади.

 

З повагою, Старосамбірський міський голова                                 Ігор Трухим

29.12.2016

print

Pin It on Pinterest