«

»

Лют 09

Вирубка лісів на Старосамбірщині контролюватиметься громадськістю через інтернет

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства напрацювало механізми громадського контролю за веденням лісового господарства в області та кожному районі зокрема і на Старосамбірщині.

З цією метою на сайті Львівського ОУЛМГ та державних лісогосподарських підприємств розміщена інформація про місце проведення рубок (видані лісорубні квитки) по державних підприємствах та в розрізі місцевих рад.

Орієнтовний проект плану проведення рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів по ДП “Старосамбірське ЛМГ” на 2016 рік за цим лінком: http://www.lvivlis.com.ua/

Тут вказані орієнтовні календарні плани рубки лісу та усі дозволи на їх проведення на кожній окремій ділянці. Доступ до цієї інформації зможуть мати представники органів влади, громадських організацій та місцеві громади.

«Це дасть можливість організувати громадські обговорення на сесіях рад чи на сходах села щодо проведення лісогосподарських заходів. Працівники лісових господарств розповідатимуть про доцільність лісорубок, про їх законні підстави та які результати отримає місцева громада від їх проведення», – пояснив начальник управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Значна увага приділятиметься і насадженню нових дерев в лісових масивів.

print

Pin It on Pinterest