«

»

Лют 10

Представники Старосамбірщини взяли участь в роботі круглого столу, присвяченого проблемам збереження історичної єврейської спадщини

IMG_0014 [800x600]9 лютого 2017 року в Почесному консульстві Держави Ізраїль у Львові відбувся круглий стіл присвячений проблемам збереження історичної єврейської спадщини. Організаторами круглого столу виступили: Lviv Volunteer Center (Львівський волонтерський центр при ВЄБФ “Хесед Ар’є”).

IMG_0009 [800x600]До участі були запрошені представники громадських організацій Ізраїлю та США, лідери місцевих громад Львівщини, координатори проектів, фахівці з історії та культури, громадські активісти. Старосамбірщину представила делегація Старосамбірської міської ради та Добромильської міської ради.

IMG_0008 [800x600]В рамках круглого столу відбулося обговорення реалізованих проектів та позитивних практик, ідей щодо майбутньої співпраці та підготовка меморандуму про співпрацю.

Одним з питань стало обговорення проведення ремонту покрівлі єврейської біжниці в Старому Самборі. Фінансування якого в повному обсягу бере на себе єврейська сторона в рамках проекту «Open Space».

Напередодні Старосамбірська міська рада розпочала роботу по взяттю на баланс міста безхазяйного майна приміщення біжниці по вул. проф. Зиблікевича, 1, з метою збереження його історичної цінності, як перспективного туристичного об’єкта.

Юрій Леус, начальник організаційного відділу Старосамбірської міської ради.

Екскурсант0056

print

Pin It on Pinterest