«

»

Лют 17

Старосамбірський міжрайонний відділ лабораторних досліджень повідомив про загострення епідситуації по інфекційній захворюваності

завантаження1За повідомленням Міністерства охорони здоров’я  України за 2016р в Україні  зареєстровано 140 спалахів  гострих кишкових інфекцій під час яких постраждало 2 666 осіб, в тому числі 1 222 дітей.  По району відмічається підвищення рівня захворюваності на гастроентероколіти та вірусні гепатити . За 2016р зареєстровано 70 випадків  захворюваності на гастроентероколіти, з них 38 випадків серед дітей.  Протягом 2016р відмічається підвищення рівня  захворюваності на вірусні гепатити А 7 випадків проти 1 у 2015р.

Причинами виникнення даних захворювань були порушення вимог санітарного законодавства при зберіганні, транспортуванні харчових продуктів, порушення технології приготування страв, відсутності лабораторного контролю за якістю питної води, особливо із шахтних криниць громадського користування, навчальних та дитячих дошкільних закладів, недотримання правил особистої гігієни.

На території району не достатньо проводиться  робота по здійсненні санітарно-гігієнічного моніторингу стану довкілля, проведення відомчого лабораторного контролю за станом поверхневих водоймищ, ґрунту, атмосферного повітря, питної води, недостатньо проводяться роботи по проведенні весняної та осінньої профілактичної дезінфекції шахтних криниць, по дератизації та дезінфекції приміщень. Особливу увагу слід звернути на благоустрій та безпечну експлуатацію сміттєзвалищ.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування від 21.05.1997р., розділ ІІ глава І ст.26, глава ІІ ст.32, органи місцевого самоврядування відповідають за стан здоров’я населення, стан територій, навколишнього середовища, питної води і т.д. та статті 11 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення».

Старосамбірський міжрайонний відділ лабораторних досліджень пропонує укласти угоди на 2017р. з акредитованими сан-гіг. та мікробіологічною лабораторіями для проведення лабораторних досліджень.

print

Pin It on Pinterest