«

»

Лют 20

Делегація міста Старий Самбір відвідала Угорщину

P2070046 [800x600]17-18 лютого  на запрошення  мера угорського міста Бой Йозефа Харша Старосамбірська делегація на чолі з міським головою Ігорем Трухимом перебувала з діловим візитом в Угорщині.

Візит організував віце-консул генерального Консульства Угорщини в місті Ужгород Ласло Віда, який також допомагав у якості перекладача.

У ході зустрічі міського голови Старого Самбора Ігоря Трухима з мером міста Бой Йозефом Харш йшлося про напрямки активізації транскордонної співпраці, про тенденції змін у розвитку обох міст та модернізацію принципів управління.

P2070043 [800x600]Йозеф Харш відзначив, що Бой і Старий Самбір потрібно з’єднати туристичними маршрутами. Величезні перспективи має двостороння співпраця. Впровадження проектів  екологічного захисту, протидії надзвичайним ситуаціям, удосконалення систем муніципального управління,   мистецького та спортивного обміну.

Наступного дня міський голова угорського міста Пеш доктор Пава Жолт запросив українську сторону на заключний захід, присвячений 70 річниці  пам’яті депортації до Радянського Союзу громадян Угорщини.

18 лютого 2017 року,  відбулося відкриття пам’ятника депортованим угорцям та німцям в місті Печ. Символічний вінок був покладений до підніжжя пам’ятника і від старосамбірської громади. Завершив вшанування концерт симфонічної музики в одному з найбільших європейських концертних залів Європи.

print

Pin It on Pinterest