«

»

Лют 12

Про відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у 2016 році.

images (11)За інформацією управління Пенсійного фонду України в Старосамбірському районі до джерел наповнення бюджету Пенсійного фонду України для забезпечення своєчасного фінансування пенсій належать надходження від відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно з пункту 2 «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» підприємства повинні відшкодовувати органам Пенсійного фонду витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення» до досягнення громадянами встановленого пенсійного віку.

Згідно Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України за № 64/8663 від 16.01.2004, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно в розрахунках сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів по новопризначених (перерахованих) пенсіях. При цьому витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій на декількох підприємствах, покриваються цими підприємствами пропорційно до стажу роботи. Слід зазначити, що стаж роботи на останньому підприємстві враховується у повному розмірі, а з попередніх місць додається до стажу, необхідного для призначення пенсій на пільгових умовах.

З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» № 802-УІІІ від 12.11.2015, яким були внесені зміни щодо уточнення об’єкта оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування. Тобто сільськогосподарські товаровиробники, віднесені до четвертої групи платників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, звільняються від відшкодування Пенсійному фонду України фактичних витрат на виплату та доставку пенсій.

print

Pin It on Pinterest