«

»

Тра 23

День міста – гідно зустріти свято

IMG_8058 [1024x768]В 2017 році виповнюється 464 роки з дня отримання містом самоврядування за Магдебурзьким правом та 946 років з дня заснування. День міста — це свято всіх, для кого Старий Самбір є своїм, кого доля звела з цим містом.

21 травня 2017 року о 15 годині мешканці Старого Самбора розпочали святкування Дня свого міста. Напередодні цього дня, у суботу,  відбулися обласні зональні змагання з футболу серед учнів «Даруємо радість дітям».

Недільну програму відкрив шаховий турнір між командами міст Старого Самбора та сусіднього Добромиля. Перемогу здобули місцеві шахісти.

Офіційну частину святкування розпочали з молитви та привітального слова міського голови Ігоря Трухима. Урочисте святкування озвучили виступом духового оркестру та концертною програмою, яку підготували працівники районного відділу культури. Для старосамбірчан та гостей міста свої музичні твори та композиції виконували:

Народний аматорський сімейний колектив «Струни серця», керівник Оксана Сидір; народний ансамбль пісні і музики «Заспів», керівник Петро Юрчик; народний вокально-інструментальний ансамбль «Прикарпатські бескиди», керівник Іван Котовський; народний ансамбль пісні і музики «Відлуння Карпат», керівник Світлана Раставецька; народний духовий оркестр «Дністряни», керівник Ігор Піхо; музичний колектив «На драбині», керівник Ігор Мицак; рок-гурт «NoLimits».

Мешканці та гості міста змогли побачити першість Львівської області з футболу між командами м. Старий Самбір – Стебник; виїзну книжкову виставку «Письменники Старосамбірщини»; фотовиставку «Старий Самбір з минулого» та виставку української вишиванки, організовані працівниками краєзнавчого музею; виставку-продаж «Кулінарний ярмарок»; виставку малюнків учнів шкіл «Рідне місто очима дитини»; майстер-клас «Лялька-мотанка», під керівництвом Оксани Яциник; взяти участь у розіграші путівки на двох від мережі туристичних агенцій «Навколо світу». У краєзнавчому музеї було продемонстровано фільми про історію Старого Самбора. Проводили захід директор музею Назар Ящак та краєзнавець Олександр Глінка. Глядачі змогли також побачити відео 100 кращих публікацій 2016 року від електронної газети Старосамбірські вісті.

print

Pin It on Pinterest