«

»

Лют 29

Податкові нововведення у 2016 році обговорено під час проведення практикуму в Старосамбірському відділенні Самбірській ОДПІ

Нещодавно у Старосамбірському відділенні Самбірської ОДПІ для платників податків проведено практикум з питань застосування податкового законодавства. Під час проведення практикуму розглядалися зміни до Податкового кодексу України, які набули чинності з 01 січня 2016 року.
Фахівці відділення повідомили, що в законодавстві відбулися кардинальні зміни в сплаті єдиного соціального внеску.Утримань соціального внеску із зарплати найманих працівників з січня 2016 року немає. Встановлена єдина ставка нарахування єдиного соціального внеску-22%, Понижуючий коефіцієнт можна застосувати тільки по грудень 2015 року включно, з 1 січня 2016року понижуючого коефіцієнта немає.
Новацією для власників нерухомого майна є підвищення максимальної ставки податку на нерухомість до 3 відсотків від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.м. бази оподаткування. Місцеві ради позбавили права збільшувати граничну межу житлової нерухомості, на яку зменшується база оподаткування. Нагадаємо, що ставки податку на нерухомість встановлюють органи місцевого самоврядування.
Працівники також детально розповіли про зміни в адмініструванні податку на доходи фізичних осіб. Зокрема у загальному випадку з доходів, які нараховуються з 01 січня 2016 року потрібно утримувати 18 % податку на доходи фізичних осіб. Розмір загальної податкової соціальної пільги становить 689 грн., якою зможуть скористатись фізичні особи, якщо їхня зарплата за місяць не перевищить 1930 грн.
Відбулися радикальні зміни у транспортному податку, який платитимуть власники легковиків віком не більше 5 років, середньоринкова вартість яких більше 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Внесено зміни до адміністрування ПДВ. Зокрема це стосується відміни підстав для анулювання реєстрації платника ПДВ таких як:
-відсутність юридичної особи або фізичної особи за її місцезнаходженням( місцем проживання,
– відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.
Повідомлено також про зміни у розрахунку реєстраційного ліміту ПДВ та правилах оформлення податкової накладної.
Наприкінці заходу фахівці податкової нагадали, що триває кампанія по декларуванню доходів, отриманих громадянами у 2015 році, яка продовжиться до 1 травня 2016 року.
24/02/2016

print

Pin It on Pinterest