«

»

Лип 17

Відбулася ХХ-а позачергова сесія сьомого скликання Старосамбірської міської ради

М_р [1024x768]До порядку денного було включено питання, що стосуються місцевих податків і зборів.

Прийнято рішення: “Про встановлення ставок єдиного податку”,  “Про встановлення ставки акцизного податку”, “Про встановлення  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Старий Самбір”, “Про встановлення ставки транспортного податку”.

Відповідно до рішення №722 від 13 .07. 2017 року “Про встановлення ставок єдиного податку”, встановлено ставку єдиного податку на 2017 рік на території м.Старий Самбір і визначено порядок його сплати.

Додаток до рішення ХХ-ї позачергової сесії сьомого скликання Старосамбірської міської ради від 13.07.2017 року № 722

 

СТАВКИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ

в м.Старий Самбір на 2017 рік та порядок його сплати

 

№п/п Група платниківєдиного податку Вимоги до суб’єктів господарювання, які мають виконувати, або він увійшов до певної групи платників Ставки єдиного податку(у розрахунку на місяць)
кількість працівників обсяг доходів на рік
1. Перша група – фізичні особи-підприємці не використовують найманих осіб не перевищує 150 тис.грн. 10% від мінімальноїзаробітної плати
2. Друга група – фізичні особи-підприємці від 1 до 10 (включно) осіб одночасно не перевищує 1 млн.грн. 20% від мінімальноїзаробітної плати
3. Третя група – фізичні особи-підприємці від 1 до 20 (включно) осіб одночасно не перевищує 3 млн.грн. 1) 3% доходу – у разісплати ПДВ

2)  5% доходу – коли ПДВ

включено до складу

єдиного податку

4. Четверта група – юридичні особи-суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми середньооблікова кількість працівників не перевищує50 осіб не перевищує 5 млн.грн 1) 3% доходу – у разісплати ПДВ

2)  5% доходу – коли ПДВ

включено до складу

єдиного податку

Відповідно до рішення №721 від 13 .07. 2017 року “Про встановлення ставки акцизного податку” Старосамбірська міська рада вирішила встановити ставку акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у розмірі 5 % від виручки.

Рішенням №720 від 13.07.2017 року “Про встановлення  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Старий Самбір” вирішено, що: базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Встановлено граничну межу бази оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості в м. Старий Самбір, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку та не підлягають оподаткуванню: а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості –  60 кв. метрів; б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості –  120 кв. метрів; в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – 180  кв. метрів.

Об’єкти оподаткування та об’єкти, які не підлягають оподаткуванню, визначені п.2 ст. 266 Податкового кодексу України. Встановити ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, у розмірі 0.1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування. Встановити  ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, у розмірі 0.5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування. Встановити ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, у розмірі 0.1  відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування. Встановити  ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, у розмірі 0.5  відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

Від  сплати податку на нерухоме  майно, відмінне від земельної ділянки в м. Старий Самбір звільняються громадяни: учасники антитерористичної операції в Східних регіонах України; учасники ліквідації аварії на ЧАЕС; ветерани другої світової війни та учасники бойових дій; інваліди І, ІІ груп загального захворювання. Від  сплати податку на нерухоме  майно, відмінне від земельної ділянки в м. Старий Самбір звільняються юридичні особи: органів державної влади та органів місцевого самоврядування, органів прокуратури, закладів, установ та організацій, військових формувань, утворених відповідно до законів України, Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів; релігійних організацій України, статути (положення), яких зареєстровано у встановленому законом порядку, за  культові та інші будівлі, необхідні для забезпечення їх діяльності, а також благодійних організацій, створених відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків; дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів  незалежно від форм власності і джерел фінансування, закладів культури, освіти, охорони здоров»я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів; комунальні підприємства, які перебувають у власності територіальних громад міста та району.

Рішенням №723 від 13.07.2017 року “Про встановлення ставки транспортного податку” вирішено встановити ставку транспортного податку за кожен легковий автомобіль, який використовується до 5 років ринкова вартість, якого становить 750 мінімальних зарплат, у розмірі 25 000 гривень з розрахунку на календарний рік.

Дізнайтеся більше на: http://starosambir.net.ua/9404/

print

Pin It on Pinterest