«

»

Лис 20

Представники іноземних правозахисних організацій з Німеччини, Австрії та Угорщини відвідали військові поховання в Старому Самборі

IMG_3325 [800x600]17 листопада 2017 року на Старосамбірщину прибула делегація до якої ввійшли представники  з Угорщини, групу очолював голова адміністрації міста Celldömölk Gecse Jozsef та представники Німеччини і Австрії, представляв її Wolfgang Wildberger, волонтер австрійської громадської організаціїї «Чорний хрест», яка опікується відновленням та впорядкуванням військових поховань у різних державах світу.

У Старому Самборі іноземну делегацію зустріли начальник організаційного відділу Старосамбірської міської ради і уповноважений ГО “Товариство «Острогірка» Юрій Леус та голова правління ГО «Європейська інтеграція України» Іван Цегенько, які працюють над відновленням військових поховань І світової війни. Перекладачем виступив Андрас Штримпл, представник громадської організації “Товариство культури Львівських угорців”.

Пошуковці здійснили спільне сходження на гору Острогірка, де відвідали військовий цвинтар, на якому поховано близько двох з половиною тисяч загиблих вояків військової кампанії кінця жовтня 1914 року. На цій горі назавжди залишилися солдати та офіцери різних національностей – австрійці, угорці, українці,  росіяни та навіть кавказці.

Гості, в знак пошани до загиблих залишили біля хреста мощі св.Мартіна, покровителя військових. Виступили з промовами про  спільну пам’ять, помолилися за душі загиблих та заспівали гімни України та Угорщини.

Також делегація відвідала пам’ятник жертвам сталінських репресій, які загинули в 1944-1949 роках в Старосамбірському концтаборі НКВД №22.

Історична довідка Sv: Концтабір НКВД № 22 знаходився в місті Старий Самбір (Львівська область, Україна) в 1944-1945 роках. Концтабір був розміщений в приміщеннях колишніх казарм угорської армії, територія села Созань, поблизу Старого Самбора.

Дізнайтеся більше на: http://starosambir.net.ua/5462/

print

Pin It on Pinterest