«

»

Гру 14

Відбулися громадські слухання, на яких було обговорено можливість будівництва міні гідроелектростанції на річці Дністер.

IMG_3405 [800x600]У зборах, організованих 12 грудня 2017 року в приміщенні міської ради взяли участь близько півсотні осіб – мешканці Старого Самбора, представники інвестора ГЕС, органів влади, місцеві депутати та екологічні активісти.

Розпочалися слухання виступом директора компанії “Вотерструм” Валерія Кроки, який розповів присутнім про ідею спорудження гідроспоруди в районі Посади Долішньої у Старому Самборі. На зустрічі з жителями міста представники компанії розповіли про деталі інвестиційного проекту – будівництва та повідомили, що відповідно до законодавства, план забудови території має пройти погодження архітектурною радою, та винесений на громадське обговорення, і лише після цього починається виготовлення документації з проектування.

IMG_3407 [800x600]Слово брали також громадські активісти, які висловлювали невдоволення проектом, недостатності інформування громадськості з цього питання, а також висловлювались за збереження р. Дністер у природному стані як цінної природної складової краю. Крім цього декількох активістів не влаштували умови економічної вигоди, яку мало б отримати місто за умови будівництва міні ГЕС.

Наприкінці зборів відбулося голосування. Присутні більшістю голосів висловились проти втілення проекту будівництва ГЕС в Старому Самборі. Однак, громада підтримала пропозицію Іларіона Сольчаника, енергетика за фахом, про проведення наступного обговорення цього проекту, з метою отримання від представників компанії “Вотерструм” змістовних відповідей на поставлені в процесі слухань питання, про це повідомляє електронна газета Старосамбірські вісті.

print

Pin It on Pinterest