«

»

Лют 21

Звернення до підприємств, установ, організацій всіх форм власності, приватних підприємців та громадян з вимогою, що стосується сфери благоустрою міста Старий Самбір у зимовий період

snig-1Старосамбірська міська рада повідомляє, що відповідно до Правил благоустрою міста Старий Самбір, затверджених рішенням ХVІ  сесії Старосамбірської міської ради від «14» лютого 2017 року № 633, обов’язок по механізованому та ручному прибиранню територій у зимовий період, вчинення протиожеледних заходів:

тротуарів, територій, прилеглих до торгових центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів, ринків та інших об’єктів торгівлі на відстань до бордюрного каменю, який обмежує проїзну частину вулиці, та 20 м по інших сторонах периметру, а також палаток, ларків, кіосків, інших об’єктів виносної/вуличної торгівлі на відстані 10 метрів по периметру – покладається на суб’єктів господарювання, що експлуатують вказані об’єкти.     

Розділ  VIII Зимове прибирання суб’єктами у сфері благоустрою відповідних територій повинне забезпечувати нормальний рух пішоходів та транспорту і включати:

8.1. Підмітання та зсув снігу. Роботи по прибиранню снігу та льоду суб’єкти у сфері благоустрою зобов’язані розпочинати з настанням снігопаду. Від снігу та льоду в першу чергу очищають тротуари, дороги до під’їздів житлових будинків, місця для зупинки маршрутних транспортних засобів, люки водопровідних і каналізаційних колодязів. Прибирання снігу проводити до асфальтного покриття. Дозволяється свіжий сніг укладати у вали на вулицях і площах, за винятком території місць для зупинки маршрутних транспортних засобів, для подальшого вивезення;

8.2. Видалення снігу та снігово-льодяних утворень. Забороняється сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами. При переміщенні снігу з тротуару на проїзну частину вулиці чи дороги для його механізованого видалення снігові вали розміщуються на відстані не більше ніж 1 м від бордюру. Формування снігових валів не допускається на перехрестях, пішохідних доріжках, місцях для зупинки маршрутних транспортних засобів, місцях для паркування, в місцях в’їзду у двори і на внутрішньоквартальній території, а також на територіях зелених насаджень, на решітках зливових колодязів. Зібрані сніг, лід, бруд та сміття повинні щоденно вивозитися на відведені для цього ділянки або сміттєзвалище, інші місця, визначені міськвиконкомом.

8.3. Усунення слизькості. Під час ожеледиці необхідно посипати тротуари, переходи через вулиці, місця для зупинки маршрутних транспортних засобів, спуски, підйоми речовинами, що виключають ковзання. Боротьба з ожеледицею на проїзній частині та тротуарах здійснюється шляхом посипання піском, шлаком або піщано-соляною сумішшю. При таненні снігу та льоду мокрий сніг, пісок та бруд вичищають.

8.4. Тротуари, доріжки у парках, скверах і на бульварах, сходи, місця для зупинки маршрутних транспортних засобів, розташовані напроти будинків та споруд, а також небезпечні для проїзду автотранспорту і проходу пішоходів місця посипають піщаною сумішшю та іншими дозволеними для цього матеріалами житлові ремонтно-експлуатаційні підприємства, підприємства, організації та установи та громадяни, за якими закріплені ці ділянки для утримання, або особи, яким такий обов’язок переданий за договором.

8.5.  Механізоване посипання піщаною сумішшю та обробка іншими дозволеними для цієї мети матеріалами проїзної частини вулиць, площ, мостів, шляхопроводів, перехресть, підйомів  проводиться в порядку, визначеному виконкомом міської ради.

8.6. Балансоутримувачі або особи, які утримують відповідні території за договором, зобов’язані:

мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві або дерев’яні, мітли, льодоруби);

мати достатній запас матеріалу для посипання (пісок, шлак) для своєчасного проведення протиожеледних заходів;

прибирати сніг негайно, з початку снігопаду, для запобігання накату.

8.7 Балансоутримувачі, житлові ремонтно-експлуатаційні підприємства, установи, підприємства та організації, громадяни можуть укладати договори з відповідними підприємствами про прибирання, у тому числі механізоване, полив, посипання піщаною сумішшю та іншими дозволеними для цього матеріалами вулиць, площ, перехресть, тротуарів, закріплених за ними територій, та інші дії або проводити ці роботи самостійно.

print

Pin It on Pinterest