«

»

Кві 04

Про підвищення оперативної готовності на час святкування Пасхи (Великодня)

maxresdefault (1)З метою підвищення готовності органів управління та сил Старосамбірської районної латки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області до реагування на можливі надзвичайні ситуації, забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання, нормальних умов життєдіяльності та безпеки населення, дотримання вимог протипожежної безпеки і безпеки дорожнього руху та створення сприятливих умов для проведення заходів на час святкування Пасхи (Великодня), 

керівником Старосамбірської районної ланки  територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Львівської області О.Е.Бонком було видано наказ від 3 квітня 2018 року за№ 01-35/6 “Про підвищення оперативної готовності на час святкування Пасхи ( Великодня)”.

З 17:00 год. 06 квітня до 09:00 год. 10 квітня 2018 року зосередити основні зусилля органів управління та сил Старосамбірської районної ланки Львівської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (надалі – Старосамбірської районної ланкий) зосередити на забезпеченні сталого функціонування суб’єктів господарювання, нормальних умов життєдіяльності та безпеки населення, дотримання вимог протипожежної безпеки і безпеки дорожнього руху та створення сприятливих умов для проведення заходів на час святкування Пасхи (Великодня), йдеться у документі.

  1. Начальникам цивільного захисту (надалі – ЦЗ) – міським, селищним, сільським головам району, начальникам районних спеціалізованих служб ЦЗ:

2.1. Забезпечити виконання заходів щодо попередження виникнення                     та мінімізації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

2.2. Забезпечити постійний моніторинг ситуації, пов’язаної
з екстремальними погодними явищами зимового періоду, а також стале функціонування об’єктів інфраструктури (водопостачання та каналізації, електро -, газопостачання, дорожньої мережі, зв’язку тощо).

2.3. Перевірити технічний стан і забезпечити стале функціонування систем життєзабезпечення, дотримання вимог пожежної безпеки на об’єктах
і в місцях проведення святкових заходів та усунути виявлені недоліки.

2.4. У разі виникнення аварій забезпечити негайне усунення всіх пошкоджень у мінімально короткі терміни.

2.5. Забезпечити безпечне проведення святкових заходів, особливо
за участю дітей та в місцях масового скупчення людей.

2.6. Уточнити плани дій, склад підпорядкованих органів управління та сил і порядок їх реагування на можливі надзвичайні ситуації.

2.7. З метою забезпечення вирішення невідкладних питань на час функціонування у режимі підвищеної готовності встановити чергування посадових осіб підпорядкованих органів управління та сил.

  1. Старосамбірському відділенню поліції Самбірського відділу поліції Головного управління Національної поліції Україні у Львівській області (Р.Чекас):

3.1. Забезпечити громадський порядок на об’єктах і в місцях проведення святкових заходів.

3.2. Забезпечити постійний та ефективний нагляд за дорожньою обстановкою, за необхідності, своєчасно обмежувати (зупиняти) рух транспорту на автодорогах і вулицях населених пунктів району.

3.3. Забезпечити відповідно до встановленого порядку оперативне інформування про ускладнення руху транспорту, несанкціоновані масові скупчення людей і порушення громадського порядку.

  1. Начальнику районної спеціалізованої медичної служби цивільного захисту (Ю.Войтів):

4.1. Організувати чергування медичного персоналу та бригад швидкої медичної допомоги, забезпечити надання медичної допомоги на об’єктах
і в місцях проведення святкових заходів.

4.2. Залучити персонал і спеціалізовану техніку Старосамбірської підстанції Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф для забезпечення святкових заходів, визначити місця їх розміщення, забезпечити готовність до реагування відповідно до призначення.

4.3. Забезпечити готовність медичних лікувальних закладів району
до прийому і надання екстреної та невідкладної медичної допомоги, зокрема готовність до роботи автономних джерел електроживлення.

  1. Старосамбірському району електромереж ПАТ “Львівобленерго” (Р.Волощак):

5.1. Перевірити стан системи енергопостачання на об’єктах і в місцях проведення святкових заходів, не допустити відключення та забезпечити
їх стійке функціонування.

5.2. Забезпечити готовність до реагування підпорядкованих аварійних підрозділів, які залучаються до оперативного проведення відновних робіт у разі виникнення аварій на системах електропостачання.

  1. Старосамбірській дільниці Самбірського відділення ПАТ “Львівгаз” (А.Хомич):

6.1. Перевірити стан системи газопостачання на об’єктах і в місцях проведення святкових заходів.

6.2. Посилити контроль за безпекою роботи газового господарства
та забезпечити стійке функціонування системи газопостачання.

6.3. Забезпечити готовність до реагування підпорядкованих аварійних підрозділів, які залучаються до оперативного проведення відновних робіт
у разі виникнення аварій на системах газопостачання.

  1. Станційно-лінійній дільниці №5 Львівської філії ПАТ “Укртелеком” (Т.Мастикаш) забезпечити сталий та безперебійний зв’язок, роботу міжміських і міжнародних ліній зв’язку на об’єктах і в місцях проведення святкових заходів.
  2. Філії «Старосамбірський райавтодор» (В.Гривнак) та філії «Турківська ДЕД» (М.Яворський):

8.1. Забезпечити безперешкодний проїзд техніки по автодорогах району, перш за все державного значення.

8.2. У разі ускладнення дорожньої обстановки вживати невідкладних заходів реагування, негайно інформувати керівництво району та відповідні органи управління згідно з встановленим порядком.

  1. Старосамбірському районному відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області (І.Леськів):

9.1. Забезпечити контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки на об’єктах і в місцях проведення святкових заходів.

9.2. Забезпечити готовність і оперативне реагування підпорядкованих сил і засобів до виконання завдань за призначенням, координацію дій служб цивільного захисту у разі виникнення пожеж і при виконанні невідкладних аварійно-рятувальних робіт за наслідками надзвичайних ситуацій.

9.3. Своєчасно інформувати голову райдержадміністрації про всі випадки виникнення або загрозу виникнення надзвичайних ситуацій відповідно до встановленого порядку.

  1. Сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації
    (А.Яворський):

10.1. Забезпечити координацію діяльності органів управління та сил цивільного захисту під час функціонування у режимі підвищеної готовності.

10.2. Забезпечити під час проведення святкових заходів збір, аналіз, узагальнення та своєчасне доведення до керівництва району та департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації інформації щодо оперативної обстановки.

  1. Відповідальним виконавцям про випадки порушення в роботі систем життєзабезпечення об’єктів на території району, загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій і подій, що мають резонансний характер, негайно повідомляти відповідно до встановленого порядку:

– Старосамбірський районний відділу ГУ ДСНС України у Львівській області (101, 23-101), факсом (21-735);

–  чергового райдержадміністрації телефоном (21-459, 21-169 в роб. час, 21-137, 0977042049 в нероб. час), факсом (21-195) або електронною поштою (sts-ns@ukr.net).

print

Pin It on Pinterest