«

»

Кві 16

Відбувся семінар для фізичних осіб – підприємців

29983546_2045033009091021_1287388898116159760_oВ рамках реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб 12 квітня 2018 року у приміщені Старосамбірського районного центру зайнятості відбувся семінар для фізичних осіб – підприємців. М.Пізнак, заступник директора Старосамбірського районного центру зайнятості, І.Кальмук, начальник відділу взаємодії з роботодавцями  Старосамбірського районного центру зайнятості та Н.Чопко головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Старосамбірської РДА донесли присутнім інформацію щодо можливості участі в пілотному проекті. Для участі в семінарі було запрошено 12 суб’єктів підприємницької діяльності.

В ході бесіди, запрошених роботодавців було проінформовано про те, що для забезпечення роботою учасників пілотного проекту, зокрема шляхом створення для них нових робочих місць, фінансова допомога може надаватися суб’єктам господарювання, які працевлаштують не менш як двох  осіб з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, внутрішньо-переміщених осіб або осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції, строком не менше ніж на два роки за направленням базових центрів зайнятості. Також, роботодавців було проінформовано про те, що фінансова допомога надається одноразово шляхом оплати обласним центром зайнятості за заявою-дорученням суб’єкта господарювання витрат на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом. Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на початок відповідного року. Фінансова допомога надається за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік для реалізації пілотного проекту. Сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, сплаченого суб’єктом господарювання за працевлаштованих ним осіб відповідно до цього Порядку.

Під час проведення заходу відбулось жваве обговорення проблемних питань в режимі питання – відповідь. Сподіваємося, що з нашою допомогою суб’єкти господарювання зможуть покращити свій бізнес та матеріальне становище малозабезпечених, внутрішньо-переміщених осіб чи учасників антитерористичної операції шляхом залучення їх до цього проекту. На завершення присутні мали можливість отримати індивідуальні консультації та роз’яснення, зокрема щодо основних положень чинного трудового законодавства та законодавства про зайнятість.

І.Кальмук

Начальник відділу

взаємодії з роботодавцями

Старосамбірського районного

центру зайнятості

print

Pin It on Pinterest