«

»

Кві 18

Перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві

Фонд_соціального_страхування_України_логоІз початку 2018 року Старосамбірським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області двічі здійснено перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей). Зростання страхових виплат обумовлене постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1053 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей», яка набула чинності 01 січня 2018 року.

Згідно з постановою було проведено осучаснення страхових виплат для 97 потерпілих (членів їх сімей), які на сьогодні отримують щомісячні страхові виплати у Старосамбірському відділенні управління Фонду та перебували на обліку у 2008-2011 роках. Максимальна сума збільшення страхових виплат у разі 100-відсоткової втрати працездатності за умови, що виплати було призначено до березня 2008 року, склала 1281,92 гривень.

Із метою виконання ч. 2 ст. 37 Закону України «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» з 01 березня 2018 року Старосамбірським відділенням здійснено перерахунок страхових виплат для 112 потерпілих від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членів їх сімей на коефіцієнт зростання у попередньому календарному році середньої заробітної плати, який склав 1,2. Слід зауважити, що у разі, якщо відкоригований розмір середньої заробітної плати потерпілого є меншим від мінімальної заробітної плати, встановленої станом на 01 січня 2017 року, розрахунок суми виплат буде здійснено, виходячи з суми 3200 грн з урахуванням відсотка втрати працездатності. Максимальний розмір щомісячної страхової виплати після проведеного перерахування не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, на дату проведення перерахування, а саме: 17620 гривень. Раніше визначений розмір щомісячної страхової виплати зменшенню не підлягає.
О.Дочич, головний спеціаліст  Старосамбірського відділення     УВД ФССУ у Львівській області

print

Pin It on Pinterest