«

»

Бер 30

Консул генерального консульства Угорщини у м. Ужгород Ласло Віда 29 березня 2016 року відвідав захоронення в’язнів колишнього концтабору НКВС №22 в місті Старий Самбір

IMG_0897 [1280x768]Причиною візиту дипломата стала необхідність обговорення з представниками місцевої влади встановлення пам’ятника жертвам сталінського терору в 1944 – 1949 роках. Про це повідомляє електронна газета «Старосамбірські вісті». Результатом поїздки стала зустріч консула Ласло Віда з головою Старосамбірської районної ради Тетяною Терлецькою, міським головою Ігорем Трухимом та першим заступником голови Старосамбірської райдержадміністрації Ігорем Жуком. На зустрічі були також присутні дослідник історії Андрас Штримпл з Товариства Львівських угорців та Юрій Леус з Товариства по охороні культурної спадщини “Острогірка”. Обговорювалося питання про виділення земельної ділянки для встановлення пам’ятника та території під його обслуговування. Видатки на проведення необхідних робіт угорська сторона покладає на себе. Нагадаємо, що концтабір НКВД № 22 знаходився в місті Старий Самбір (Львівська область, Україна) в 1944-1945 роках. Концтабір був розміщений в приміщеннях колишніх казарм угорської армії.
Дізнайтеся більше на: http://starosambir.net.ua/6998/

На фото: Консул Ласло Віда, Андрас Штримпл, застумник голови райради Микола Мартич, заступник голиви РДА Ігор Жук, міський голова Ігор Трухим на території поховання 1944-1945 рр.

print

Pin It on Pinterest