«

»

Вер 25

Олімпійський урок в Старому Самборі

IMG_2019 [800x600]21 вересня відзначилась надзвичайно яскравою  та по справжньому літньою і сонячною погодою. Саме в цей день в Старому Самборі відбувся Олімпійський урок в рамках однойменного проекту який реалізовують спільно  Національний Олімпійський Комітет України, Львівське відділення НОК України і Міжнародний Центр «Європейська інтеграція України». Старому Самбору випала честь першим приймати цей захід і справились старосамбірчани на ура, дякуючи підтримці мешканців ну і, звичайно ж, міського голови Ігора Трухима. Відбувалось дійство на території спортивного майданчика Старосамбірської середньої школи №2, педагогічний колектив якої на чолі з директором Ігорем Хмельовським , віднісся до цієї події творчо і з великою відповідальністю. Цього дня до школярів міста Старий Самбір завітали знамениті українські спортсмени-олімпійці: 

IMG_1995 [800x600]Ксенія Пантелєєва – (фехтування) учасниця Олімпійських ігор 2012 року у Лондоні, срібна призерка Кубку світу 2012 у командному заліку, чемпіонка України. Заслужений Майстер спорту.

Антон Дукач – (санний спорт) учасник І Зимових юнацьких Олімпійських ігор 2012 в Інсбруку та Зимових Олімпійських ігор 2018 в Пхьончанг. Чемпіон України.

Мицак Дмитро – (гірськолижний спорт) Учасник І Зимових юнацьких Олімпійських ігор 2012 в Інсбруку та Зимових Олімпійських ігор 2014 в Сочі. Член комісії атлетів НОК України.

Ці дві години, котрі учні двох шкіл під керівництвом своїх вчителів фізкультури та аніматорів Школи християнського аніматора УГКЦ (м.Дрогобич) провели з олімпійцями, насправді запам’ятаються їм на все життя адже захід був насправді олімпійським та запам’ятався дітям і всім присутнім неповторними емоціями, можливістю спілкування зі спортсменами, котрі прославляють Україну в царині спорту, а також можливістю повірити в себе, свій потенціал і в свої сили. В цьому їм допомагали ініціатор, керівник і ідейний натхненник проекту – член комісії атлетів НОК України і спортсмен-олімпієць з гірськолижного спорту Дмитро Мицак та співорганізатор і модератор проекту Іван Цегенько – голова правління Міжнародного Центру «Європейська інтеграція України».

Підсумком заходу стало вручення пам’ятних сертифікатів, призів і відзнак від відділення НОК України у Львівській області. Організатори проекту ще раз дякують всім учасникам і партнерам проекту: міському голові Старого Самбора, педагогічним колективам середніх шкіл №1 і №2 Старого Самбора, школярам обох шкіл, танцювальній студії «Резонанс», батькам дітей і гостям котрі відвідали захід в Старому Самборі  за небайдужість, активність і надзвичайну креативність! Наступний Олімпійський урок в рамках проекту  відбудеться в місті Борислав в понеділок 24 вересня.

print

Pin It on Pinterest