«

»

Гру 22

Старосамбірське міське водоканалізаційне господарство інформує :

 

За самовільне підключення – штраф!
Комунальним підприємством «Старосамбірське міське водопровідно-каналізаційне господарство» проводяться роботи з виявлення фактів самовільного без облікового водокористування, а також перевірку наявності у споживачів необхідної технічної документації (технічних умов на приєднання до централізованого водопостачання і водовідведення).

 

Порядок приєднання
Правилами водокористування передбачено, що для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення замовнику (споживачу), з метою запобігання настанню негативних наслідків, за порушення вимог Правил щодо незаконного приєднання до мереж водопостачання чи водовідведення, перш за все, необхідно звернутися із заявою та отримати технічні умови.

Заборона
Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 р. за № 190 (надалі – Правилами), чітко визначено, які підключення вважаються без обліковими та які штрафні санкції за це передбачено.

Таким чином, водокористування вважається без обліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.

Відповідно до вимог Правил, забороняється будь-яке самовільне приєднання об’єктів водоспоживання (у т.ч. будинків) до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення, включаючи приєднання до мереж інших споживачів.

 

Відповідальність
Так, у п. 3.3 Правил йдеться про те, що в разі самовільного приєднання та без облікового водокористування виробник (тобто КП «Старосамбірське МВКГ») виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при відповідній швидкості руху води в ній 2,0 м/с та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу. Розрахунковий період при без обліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування.

Приклад розрахунку витрат води та нарахування штрафних санкцій
При стандартному діаметрі труби 15 мм і максимальній швидкості води в ній 2 м/с споживання за відповідною формулою розрахунку складає 1,27 куб.м за годину; за добу – 30,48 куб.м; а за місяць доведеться сплатити за 914 куб.м. При затвердженому тарифі для населення 10,92 грн. за 1 куб. м води до сплати буде нараховано 9980,88 грн. в місяць, відповідно для підприємств тариф 21,74 грн. за 1 куб. м води до сплати буде нараховано 19870,36 грн. Відповідно: якщо діаметр труби буде більший, то й сума штрафу збільшиться.¬

Також п. 3.11 Правил визначено, що витрати, пов’язані з відключенням і можливою ліквідацією пристроїв (споруд), які самовільно зведені і приєднані до систем централізованого водопостачання та водовідведення, оплачуються їх власником, тобто споживачем.

Комунальне підприємство «Старосамбірське міське водопровідно-каналізаційне господарство» застерігає своїх споживачів від самовільного приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж, адже своїми діями ви завдаєте збитків підприємству, яке є комунальною власністю (тобто власністю громади), та в такий спосіб створюєте передумови для погіршення загального стану водопостачання, що становить загрозу для суспільних інтересів у цілому. Тому звертаємось до жителів міста , як приватних осіб, так і підприємців, які свого часу самовільно підключилися до міських мереж водопостачання та водовідведення та не мають особового рахунку, з метою уникнення сплати значних штрафних санкцій врегулювати свої відносини з підприємством належним чином, звернувшись у абонентський відділ.

Ми працюємо щоденно, крім вихідних, за адресою м. Старий Самбір, вул. Дрогобицька 20, тел. 21-0-73 (графік роботи: 09.00-17.30 год., обідня перерва 13.00-13.30 год.);

Водночас наголошуємо, що скид дощових та поверхневих вод у центральну каналізаційну мережу суворо забороняється.

Адміністрація КП «Старосамбірське МВКГ»

print

Pin It on Pinterest