«

»

Лют 20

У Буковиці провели гірськолижні навчання для старосамбірських дітей

51140351_2076882742348406_258696652016058368_nЗавершились практичні гірськолижні уроки фізичної культури для понад 20-ти школярів з двох загальноосвітніх шкіл з Старого Самбора. Заняття проводились в рамках пілотного і унікального в Україні спільного проекту започаткованого Старосамбірською міською радою спільно з гірськолижним комплексом «Буковиця» за сприяння Міжнародного Центру «Європейська інтеграція України». Проект мав за мету долучити школярів до здорового способу життя і занять активними видами спорту. Незважаючи на те, що Старий Самбір є по суті гірським містечком, жителі якого змалку полюбляють кататись на лижах, все ж таки мало хто має змогу займатись класичним гірськолижним спортом, тому керівництво міста вирішило змінити цю ситуацію. Для цього міська рада першою в Львівській області заклала кошти в бюджет міста для організації спортивних уроків.  Як наслідок впродовж трьох тижнів, у січні-лютому 2019 року, діти зі Старого Самбора навчались гірськолижній майстерності під керівництвом досвідчених та сертифікованих інструкторів спортивної школи  “Bukovytsia ski school”.

IMG_4583 [800x600]Ось що розповіли нам тренери :

Юлія Марич : «Перш за все, хотіла би подякувати всім людям, котрі долучилися до організації таких навчань діткам! Було приємно проводити заняття  і спостерігати як вдосконалювались їх вміння із кожним разом! Школярі засвоїли величезний об’єм інформації та стали впевненими лижниками! Мені було радісно,  легко і в задоволення з ними працювати!»

Путієнко Сергій: «Я мав можливість провести шість занять з учнями старосамбірських шкіл. У мене займались хлопці 6-7 класів, які прийшли початківцями в гірськолижному спорті і досягнули хороших результатів. Хлопці пройшли уроки від основної стійки до карвінгу початкового рівня , а деякі опанували і карвінг. Під час занять у нас панувала дружня і хороша атмосфера. Надіюсь що в наступному сезоні ми продовжимо наше навчання».

  • З наступного року такі заняття для школярів будуть вже більш системними. Адже щоб здобути високі спортивні результати необхідно займатись більш якісно, в тому числі і теоретично. До відбору і тренування школярів з інших міст ставлення буде набагато серйозніше і вимогливіше. А для особливо наполегливих і старанних відкриються нові можливості проявити себе в гірськолижному спорті. В майбутньому ознайомитись з гірськолижним спортом зможуть всі бажаючі, – розповів спортивний директор Буковиці Дмитро Мицак.

За наслідками тренувань у юних старосамбірчан залишилось багато нових і позитивних вражень. Вони полюбили цей захоплюючий зимовий вид спорту з його неповторною атмосферою і емоціями. Діти, директори шкіл, вчителі та батьки висловили свою подяку міському голові Старого Самбора Ігорю Трухиму і директору ТзОВ «ЕКО-Оптіма» Максиму Козицькому, який долучився до фінансування проекту, а також голові міжнародного центру «Європейська інтеграція України» Іванові Цегеньку.

 

 

 

 

print

Pin It on Pinterest