«

»

Бер 05

Шановні мешканці Львівської області!

pozhezha_vogon_suha_travaОстанніми днями у зв’язку із підвищенням температурних показників почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Впродовж останніх днів тижня з 25 лютого по 3 березня поточного року рятувальники здійснили понад 60 виїздів на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику.

Тільки за одну добу 28 лютого на територіях 11 районів та 3-х міст обласного значення області зафіксовано 32 пожежі в екосистемах (горіння сухої трави на відкритій території) на загальній площі близько 15,6 га.

Найбільше пожеж сухої трави зафіксовано у Жовківському, Миколаївському, Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Яворівському та Жидачівському районах, а також у місті Новий Розділ.

Необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого і може спричинити лісову пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити не один гектар лісу. Такі пожежі швидко поширюються, особливо        у такі вітряні дні, як останні дні лютого.

Пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини.

Нагадуємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 170 гривень до 1190 гривень.

Департамент з питань цивільного захисту закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями,    а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

print

Pin It on Pinterest