«

»

Кві 01

Публічний договір про надання послуг із збирання, вивезення, розміщення та захоронення твердих побутових відходів

гербПУБЛІЧНИЙ ДОГОВІР

про надання послуг із збирання, вивезення, розміщення та захоронення твердих побутових відходів

місто Старий Самбір                                                                       “  01 квітня   2019 року

      Комунальне підприємство “ Міське виробниче управління житлово-комунального господарства міста Старий Самбір в особі директора Дубей В.В., що діє на підставі Статуту, надалі – “Виконавець”, з однієї сторони, та фізична особа, яка є власником, наймачем (орендарем), користувачем квартири в багатоквартирному житловому будинку або житлового будинку приватного сектора міста Старий Самбір , надалі – “Споживач”, з другої сторони,  разом надалі – “Сторони”, уклали цей Договір про наступне:

  1. Предмет договору

1.1. Виконавець зобов`язується згідно з графіком надавати послуги із збирання, вивезення, розміщення та захоронення твердих побутових відходів (надалі – “Послуги”), а Споживач зобов’язується своєчасно оплачувати Послуги за встановленими тарифами у строки і на умовах, передбачених цим Договором.

  1. Перелік послуг

2.1. Виконавець надає Споживачеві послуги із збирання, вивезення, розміщення та захоронення твердих побутових відходів. Тверді побутові відходи — відходи, які утворюються в процесі життя і діяльності людини і накопичуються у житлових будинках, закладах соцкультпобуту, громадських, навчальних, лікувальних, торговельних та інших закладах (це харчові відходи, предмети домашнього вжитку, сміття, відходи від прибирання квартир, макулатура, скло, метал, полімерні матеріали тощо) і не мають подальшого використання за місцем їх утворення. До твердих побутових відходів відносять картон, газетний, пакувальний або споживчий папір, всіляку тару (дерев’яна, скляна, металева); предмети та вироби з дерева, металу, шкіри, скла, пластмаси, текстилю та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості, комунальні харчові відходи.

2.2. Надання послуг Виконавцем проводиться за контейнерною та безконтейнерною схемою згідно графіка.

2.3. Для збирання та вивезення твердих побутових відходів використовуються технічно справні контейнери  місткістю 0,7 та 1,1 м.куб., що належать Виконавцеві  або  Споживачу.

2.4. Для вивезення твердих побутових відходів за контейнерною схемою Споживач зобов’язаний завантажити відходи у контейнери, а Виконавець – в спеціально обладнані транспортні засоби.

2.5. Для вивезення твердих побутових відходів за безконтейнерною схемою Споживач зобов’язаний згідно з графіком виставити у місцях (біля житлового будинку, земельної ділянки), погоджених з Виконавцем, закриті ємності (мішки, контейнери) з відходами місткістю не більш як 0,12 м.куб.

2.6. Тип та кількість спеціально обладнаних для цього транспортних засобів, необхідних для перевезення відходів, визначаються Виконавцем.

2.7. Виконавець вивозить тверді побутові відходи з 08.00 до 16.00 год.дня

2.8. Виконавець вивозить великогабаритні, ремонтні побутові відходи за окремою заявкою споживача.

  1. Визначення вартості та якості послуг

3.1. Розрахунок вартості послуг з вивезення твердих побутових відходів здійснюється на підставі тарифів, затверджених рішенням сесії  Старосамбірської  міської ради від 12.02.2019 року № 1195 “Про затвердження тарифів на послуги із збирання, вивезення, розміщення та захоронення  твердих  побутових відходів для бюджетних установ, організацій, інших споживачів та для населення м. Старий Самбір”, і становить:  з розрахунку на 1 людину за місяць—  16,01  грн. з ПДВ.

  1. Оплата послуг

4.1. Розрахунковим періодом є календарний місяць.

4.2. Споживач оплачує надані Виконавцем послуги в безготівковій формі, шляхом перерахування коштів у національній валюті України – гривні на розрахунковий рахунок Виконавця: р/р 260023012239 в АТ Ощадбанк. МФО 325796;   р/р 26007053814490 в АТ КБ  ”Приватбанк”  МФО 325321

 

4.3. Платежі вносяться не пізніше 25 числа місяця, що настає за розрахунковим або на умовах передоплати.

4.4. Датою платежу вважається дата надходження коштів на розрахунковий рахунок Виконавця.

4.5. У разі зміни вартості послуги її Виконавець повідомляє не пізніше ніж за 30 днів про це Споживачу із зазначенням причин і відповідних обґрунтувань через засоби масової інформації (на сайті підприємства та/або міської ради і в офіційних друкованих виданнях, що публікуються на території діяльності підприємства).

4.6. У разі потреби Виконавець протягом 10 днів здійснює перерахунок вартості фактично наданих послуг за період тимчасової відсутності Споживача або членів сім’ї на підставі письмової заяви і документа, що підтверджує відсутність (споживача або членів сім’ї) такі як довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби чи відбування покарання тощо та повідомляє Споживачу про його результати.

4.7. За наявності пільг, передбачених законодавством, Споживач подає Виконавцю письмову заяву з копіями документів, що підтверджують право на отримання пільги. Пільги нараховуються з моменту подання зазначеної заяви.

4.8. Споживач має право на одержання відшкодування витрат з оплати послуг. Для отримання субсидії Споживач звертається у відділ соціального захисту населення.

  1. Права та обов’язки Споживача

5.1  Споживач має право на:

5.1.1. Одержання достовірної та своєчасної інформації про послуги з вивезення твердих побутових відходів, зокрема про їх вартість, загальну суму місячної плати, структуру тарифів, норми надання послуг і графік вивезення відходів.

5.1.2. Відшкодування у повному обсязі збитків, заподіяних Виконавцем внаслідок ненадання або надання послуг не в повному обсязі.

5.1.3. Усунення Виконавцем недоліків у наданні послуг у п’ятиденний строк з моменту звернення Споживача.

5.1.4. Перевірку стану дотримання критеріїв якості послуг.

5.1.5. Внесення за погодженням з Виконавцем у цей Договір змін, що впливають на розмір плати за послуги.

5.1.6. Зменшення розміру плати за послуги в разі недотримання графіка вивезення відходів.

5.1.7. Несплату вартості послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів сім’ї на підставі письмової заяви і документа, що підтверджує його відсутність – довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби чи  відбування покарання тощо.

5.2.      Споживач зобов’язується:

5.2.1. Оплачувати в установлений Договором строк кошти за надані йому послуги із збирання, вивезення, розміщення та захоронення твердих побутових відходів.

5.2.2. Сприяти Виконавцю у наданні послуг в обсязі та порядку, передбачених  цим Договором.

5.2.3. Визначати разом з Виконавцем місця розташування контейнерних майданчиків, створювати умови для вільного доступу до таких майданчиків.

5.2.4. Забезпечити належне роздільне збирання та зберігання побутових відходів, проводити сортування побутових відходів; установлення необхідної кількості контейнерів для завантаження твердих відходів з урахуванням  унеможливлення їх переповнення; утримувати контейнери відповідно до вимог санітарних норм і правил.

5.2.5. Нести повну майнову відповідальність за збереження контейнерів        для побутових           відходів, що перебуває у власності Виконавця.  Не викидати у контейнери  відходи зеленого господарства,  вибухонебезпечні, легкозаймисті,  їдкі, отруйні, радіоактивні речовини, будівельні відходи, а також люмінесцентні  лампи та елементи  живлення.

5.2.6. Повідомити Виконавця про зміну кількості мешканців, які проживають у будинку, або зміну інших факторів, що впливають на накопичення відходів.

5.2.7. Після втрати права на пільги у десятиденний термін повідомити про це Виконавця.

  1. Права та обов’язки Виконавця

6.1. Виконавець має право вимагати від Споживача:

6.1.1. Обладнати контейнерні майданчики та забезпечувати утримання у належному санітарно-технічному стані контейнерів та контейнерних майданчиків, що перебувають у власності Споживача.

6.1.2. Своєчасно збирати та належним чином зберігати відходи, встановлювати передбачену Договором кількість контейнерів з метою запобігання їх переповненню.

6.2. Виконавець зобов’язується:

6.2.1. Надавати послуги відповідно до вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених Кабінетом Міністрів України, та цього Договору.

6.2.2. Погодити із Споживачем місця розташування контейнерних майданчиків, визначити їх кількість, необхідну для збирання побутових відходів, перевіряти наявність таких майданчиків відповідно до розрахунків.

6.2.3. Обладнати контейнерні майданчики та забезпечувати утримання у належному санітарно-технічному стані контейнерів та контейнерних майданчиків у разі перебування їх у власності Виконавця.

6.2.4. Збирати і перевозити відходи спеціально обладнаними для цього транспортними засобами.

6.2.5. Перевозити відходи тільки в спеціально відведені місця  чи на об’єкти поводження з побутовими відходами.

6.2.6. Надавати своєчасну та достовірну інформацію про тарифи на надання послуг, умови оплати, графік вивезення відходів.

6.2.7. Усувати факти порушення вимог щодо забезпечення належної якості послуг та вести облік претензій, які пред’являє Споживач у зв’язку з невиконанням умов цього Договору.

6.2.8. Відшкодувати відповідно до закону та умов цього Договору збитки, завдані Споживачу внаслідок ненадання або надання послуг не в повному обсязі.

6.2.9. Зменшувати розмір плати за послуги в разі тимчасової відсутності Споживача та/або членів його сім’ї на підставі його письмової заяви та документа, що підтверджує його/їх відсутність – довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби чи відбування покарання тощо.

6.2.10. Виконавець має також інші обов’язки відповідно до закону.

  1. Відповідальність сторін за невиконання умов Договору

7.1. Споживач несе відповідальність згідно з законом і цим Договором за:

7.1.1. Несвоєчасне внесення плати за послуги.

7.1.2. Невиконання зобов’язань, визначених цим Договором і законом.

7.1.3. В разі несвоєчасної оплати послуг Споживач сплачує пеню у розмірі 0,1% від суми боргу за кожен день прострочення оплати. Сплата пені не звільняє від сплати основного зобов’язання.

7.2. Виконавець несе відповідальність за:

7.2.1. Ненадання або надання не в повному обсязі послуг, що призвело до заподіяння збитків майну Споживача, шкоди його життю чи здоров’ю.

7.2.2. Невиконання зобов’язань, визначених цим Договором і законом.

  1. Розв’язання спорів

8.1. Спори за Договором між Сторонами вирішуються шляхом переговорів або у судовому порядку.

8.2. Спори, пов’язані з пред’явленням претензій, можуть вирішуватися в досудовому порядку шляхом їх задоволення.

8.3. Уразі ненадання або надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості Споживач викликає представника Виконавця для складення акта-претензії, в якому зазначаються строки, види порушення кількісних і якісних показників тощо.

8.4. Представник Виконавця зобов’язаний прибути протягом п’яти робочих днів.

8.5. Акт-претензія складається Споживачем та представником Виконавця і скріплюється їх підписом.

8.6. Акт-претензія подається Виконавцеві, який протягом трьох робочих днів вирішує питання про перерахунок розміру плати або надає Споживачеві обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензії.

  1. Форс-мажорні обставини

9.1. Сторони звільняються від відповідальності за цим Договором у разі настання непереборної сили (дії надзвичайних ситуацій техногенного, природного або екологічного характеру), що унеможливлює надання та оплату послуги відповідно до умов цього Договору.

9.2. При несприятливих погодних умовах (туман, буревії, штормове попередження, ожеледь, снігові замети тощо), за яких забороняється, обмежується чи неможливий  рух транспортних засобів, термін виконання зобов’язань по цьому Договору подовжується на термін дії вищезазначених обставин.

  1. Порядок укладення, строк дії Договору та інші умови

10.1. Цей Договір є підставою для появи публічно-правових взаємовідносин Комунального Підприємства “Міське виробниче управління житлово-комунального господарства міста Старий Самбір” з усіма без винятку Споживачами, які підпадають під цю категорію (згідно преамбули даного Договору).

10.2. Даний Договір укладається з урахуванням вимог частини третьої статті 205, статей 633, 634, 641, 642 Цивільного Кодексу України без підписання письмового примірника Сторонами та набуває чинності з  « 01  » квітня  2019 року.

10.3. Договір є публічним і безстроковим та діє до його припинення будь-якою зі Сторін у порядку, встановленому цим Договором або чинним законодавством.

10.4. Відповідно до частини другої статті 642 Цивільного Кодексу України оплата послуг з вивезення твердих побутових відходів є прийняттям Споживачем публічної пропозиції КП “МВУЖКГ м. Старий Самбір” про укладення цього Договору.

Для Споживачів, які у майбутньому мають намір користуватися послугами КП “МВУЖКГ м. Старий Самбір” можуть  подати письмову заяву про приєднання до даного Договору з метою вивезення твердих побутових відходів Споживача. Разом із заявою додаються:

а) документ, що посвідчує особу Споживача (паспорт громадянина) та його місце проживання за даною адресою;

б) довідка про присвоєння ідентифікаційного коду Споживача (за наявності);

в) документ, що підтверджує право на пільги (за наявності).

У разі подання Споживачем вищезазначеної заяви Договір набуває чинності з дати подачі такої заяви.

10.6. При  внесені зміни до даного Договору, Виконавець зобов’язується розмістити повідомлення про такі зміни на сайті та в офіційних друкованих виданнях, що публікуються на території його діяльності, не менше ніж за 10 днів до набрання змінами чинності, крім випадків, для яких цим Договором чи діючим законодавством встановлений інший термін та/або порядок повідомлення про внесення змін.

У разі незгоди Споживача зі змінами, спір вирішується у судовому порядку.

10.7. Дія Договору припиняється у випадках:

– переходу права власності (користування)  на житлове приміщення до іншої особи;

– припинено функції Виконавця щодо надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на певній території населеного пункту;

– в інших випадках, передбачених чинним законодавством.

  1. Прикінцеві положення

11.1. Споживач надає право Виконавцю, відповідно до Закону України “Про захист персональних даних”, здійснювати обробку персональних даних Споживача у зв’язку з укладанням та виконанням цього Договору.

11.2. Умови цього Договору однакові для всіх Споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.

11.3. Даний Договір розроблено відповідно до Типового договору, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року №1070 “Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів”.

11.4. У випадках, не передбачених цим Договором, сторони керуються чинним законодавством України.

11.5. Цей Договір публічно доводиться до відома усіх Споживачів шляхом його опублікування в офіційному друкованому виданні– газеті  Голос Прикарпаття та на офіційному веб-сайті Старосамбірської міської ради  http://sts-mrada.gov.ua/

11.6. Текст Договору постійно доступний Споживачам в мережі Інтернет на офіційному веб-сайті Старосамбірської міської ради  http://sts-mrada.gov.ua/

  1. 12. Реквізити Виконавця: Комунальне підприємство “Міське виробниче управління житлово-комунального господарства міста Старий Самбір Старосамбірський р-н, с. Стрільбичі, вул. Яблунева 1-г, р/р 260023012239 в О.Б., МФО 325796 ; р/р 26007053814490 в ПАТ КБ ”Приватбанк”, МФО 325321, Код  03348778, тел.. 21-6-53 (прийм.), 21-7-76 ( бух.від.)

Юридична адреса: КП ” МВУЖКГ м. Старий Самбір”, Адреса 82071, Старосамбірський район, с. Стрільбичі, вул. Яблунева 1-г, р/р  260023012239 в О.Б., МФО 325796 ; р/р 26007053814490 в ПАТ КБ  ”Приватбанк”, МФО 325321, Код  03348778, тел.. 21-6-53 (прийм.), 21-7-76 ( бух.від.)   Директор  Дубей В.В.

print

Pin It on Pinterest