«

»

Січ 20

ПЕРЕВАГИ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ

служба за контрактом1

Щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців які проходять службу в бойових частинах

– для рядового сержантського складу від 10 000 грн.

– для сержантсько-старшинського складу від 12 000 грн.

2

Можливість кар’єрного росту та гарантоване підвищення щомісячного грошового забезпечення у ході просування по службі.

Особи сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом або військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або проходять службу у військовому резерві, мають освітній ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, направляються на курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності, з урахуванням потреби в офіцерах такої спеціальності можуть призначатися на посади, що підлягають заміщенню особами молодшого офіцерського складу, з подальши присвоєнням офіцерського звання.

3

Можливість навчання.

Військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, мають право навчатися без відриву від військової служби у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, а у разі відсутності можливості підготовки за спеціальностями у цих навчальних закладах, – в інших вищих навчальних закладах з метою здобуття вищої освіти.

4

Гарантована щорічна основна відпустка для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні становить:

– до 10 років – 30 календарних днів;

– від 10 до 15 років – 35 календарних днів;

– від 15 до 20 років – 40 календарних днів;

– понад 20 календарних років – 45 календарних днів.

Щорічна основна відпустка надається: із збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

Також можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів.

5

Безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я, а при їх відсутності чи у невідкладних випадках – медична допомога надається державними або комунальними закладами охорони здоров’я за рахунок Міністерства оборони України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

6

Вирішення житлового питання.

Постановка на квартирний облік з можливістю подальшого отримання службового та постійного житла. Компенсація витрачених коштів за піднайом житла для усіх категорій військовослужбовців.

7

Пенсійне забезпечення значно вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років (а не при досягненні пенсійного віку);

8

Соціальний захист сімей військовослужбовців

Дружинам (чоловікам) військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби, виплачується за місцем роботи грошова допомога в розмірі середньомісячної заробітної плати при розірванні ними трудового договору у зв’язку з переведенням чоловіка (дружини) на службу в іншу місцевість.

При тимчасовій втраті працездатності листки непрацездатності оплачуються дружинам (чоловікам) військовослужбовців у розмірі 100 відсотків середньомісячної заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Дружині (чоловіку) військовослужбовця щорічна основна відпустка за її бажанням надається у зручний для неї (нього) час одночасно із щорічною основною відпусткою військовослужбовця.

Місцеві ради надають позачергово місця дітям військовослужбовців, у дитячих закладах за місцем проживання.

Дружині (чоловіку) військовослужбовця не підлягає звільненню за скороченням штату підприємства незалежно від форм власності.

9

Уразі участі в бойових діях, отримання статусу «учасник бойових дій» та пільги відповідно чинного законодавства.

Особам, які виявили бажання проходити військову службу у В/Ч А3817, звертатись за адресою: м. Самбір, вул. Січових Стрільців, 6. Контактний телефон: 03236 3 35 67, моб. тел. 098 47 60 487, 097 585 89 96.

print

Pin It on Pinterest