«

»

Гру 18

Коротко про діяльність Старосамбірської міської ради у 2019 році

Міська рада представляє інтереси усіх жителів міста Старий Самбір. Тому все, що зроблено у 2019 році, є результатом колективної праці кожного депутата, постійних комісій, виконавчого комітету міської ради, сесійної діяльності, роботи виконавчого апарату міської ради, співпраці з керівниками підприємств, господарств та установ громади, а також громадських організацій.

IMG_6182 [800x600]У 2019 році з місцевого бюджету були профінансовано заходи, спрямовані на поліпшення умов розвитку господарської діяльності міста. Оформлено документацію та виконано роботи з реалізації дев’яти проектів, які стали переможцями обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку та підтримки:

  • Придбання та встановлення дитячих ігрових майданчиків на території  міста  Старий Самбір.
  • Реконструкція господарських приміщень в ДНЗ «Дзвіночок» по вул. Л.Галицького, 31 в м.Старий Самбір.
  • Капітальний ремонт проводки електричної мережі  в ДНЗ № 1 по вул. Героя України Богдана Сольчаника.
  • Облаштування території навколо спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул. Героя України Б. Сольчаника в м. Старий Самбір (капітальний ремонт).
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вулицях Героя України Богдана Сольчаника та Степана Бандери в м. Старий Самбір.
  • Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Зарічна.
  • Капітальний ремонт площі біля Хреста 2000-ліття Різдва Христового в м. Старий Самбір.
  • Капітальний ремонт тротуару по вул. Дністрова в м. Старий Самбір.
  • Капітальний ремонт тротуару по вул. Шевченка від будинку № 1 до будинку № 35 в м. Старий Самбір.

Капітальний ремонт вуличного освітлення (з використанням енергозберігаючих ламп) по вул. Степана Бандери [800x600]Загальна сума реалізації цих проектів склала 2 447,8 тис.грн. з яких 1 218,0 тис.грн. – кошти обласного бюджету, 728,5 тис. грн. – кошти міського бюджету, 138,5 тис. грн. – кошти громади, 247,5 тис. грн. – спонсорські кошти, та нефінансовий внесок – 115,3 тис. грн.

Крім цього за кошти міського бюджету виконано капітальний ремонт тротуару на вулиці Лева Галицького біля будинків №№133-147; встановлено металевий напис “Старий Самбір”, коване дерево та фігур тварин у парку біля кафе “Рандеву”, а також розпочато капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Зарічна на Посаді Горішній, де було залучено додаткові кошти обласного бюджету в розмірі 1 млн. грн.

IMG_6180 [800x600]Безперебійно працювали комунальні підприємства міста (КП «Старосамбірський водоканал», КП «Старий Самбір теплокомуненерго», КП «Старосамбірське МУЖКГ»). У належному санітарному стані утримуються вулиці, тротуари, парки, сквери. Комунальною службою міської ради виконувалися роботи по озелененню міста та утримання існуючих зелених насаджень, висадження нових дерев, квітників, утримання парків та скверів, видалення сухостою, кронування дерев.

Капітальний ремонт тротуару по вул. Лева Галицького [800x600]На вуличних ліхтарях проведено заміну лампочок старого зразка на економні в системі вуличного освітлення. Працівники комунального господарства виконували щоденні сезонні роботи:  улітку – прибирання, покіс трави на узбіччях доріг центральних вулиць міста; узимку – розчистка доріг комунальної власності від снігу (підсипка піском центральних доріг та внутрішньо квартальних доріг на житлових масивах).

IMG_6194 [800x600]З метою підвищення безпеки в м. Старий Самбір в 2018 році започатковано відеоспостереження по місту. Доступ до інформації з камер відеоспостереження надано Старосамбірському відділку поліції, що сприяє попередженню та розкриттю кримінальних  правопорушень, тому впровадження додаткового відеоспостереження тривало  протягом 2019-го року.

У звітному періоді проведено заходи, які  покликані піднімати авторитет громади, приділяти увагу громадянам: організовано святкування Дня міста Старий Самбір, святкування Дня Державного прапора та Дня Незалежності України, значними спортивними подіями року стало проведення дитячих змагань. У Старому Самборі відбулися треті поспіль велосипедні змагання у форматі Gran Fondo, які були організовані Львівським велосипедним клубом та Старосамбірською міською радою.
IMG_6468-800x600Вже понад три роки, як міська рада заснувала в мережі Інтернет офіційний сайт, який забезпечує відкритий доступ до інформації, яка стосується діяльності міської ради. Основні події нашого міста систематично висвітлюються у мережі Інтернет на інформаційних ресурсах “Старий Самбір інформаційний” та “Старосамбірські вісті”, профільних сторінках комунальної служби у мережі Фейсбук, а також на дошках оголошень, які знаходяться практично в усіх мікрорайонах міста. Ми розвиваємо та наближаємо послуги для зручності громадян.

Капітальний ремонт площі біля Хреста 2000 [800x600]Актуальними залишаються питання соціального захисту населення, надання матеріальної допомоги. За результатами звернень відповідних категорій громадян, здійснено витрат на потреби соціального захисту 138-ми жителів міста Старий Самбір в розмірі 204,8 тис.грн.

Серед головних пріоритетів роботи міської влади залишаються асфальтування вулиць, тротуарів, їх освітлення, очищення міських потіків, які впадають в Дністер, облаштування автомобільних парковок та інше. Сьогодні ми вже окреслили перед собою перелік нових важливих завдань, які плануємо реалізувати впродовж 2020 року.

 

print

Pin It on Pinterest