«

»

Кві 29

Витяг з протоколу №10 позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ НС

гербВитяг з протоколу №10 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 28 квітня 2020 року .

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про вжиття додаткових заходів по запобіганню поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території м. Старий Самбір в частині організації торгівлі продовольчими товарами на території міського ринку.

 СЛУХАЛИ:

  1. Про вжиття додаткових заходів по запобіганню поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території м. Старий Самбір в частині організації торгівлі продовольчими товарами на території міського ринку.

За результатами розгляду питання порядку денного позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій,

ВИРІШИЛИ: 

  1. Дозволити в м. Старий Самбір торгівлю продуктовими товарами ТзОВ «Старосамбірський ринок» відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” зі змінами та доповненнями), рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України про основні вимоги щодо роботи продовольчих ринків, за умови забезпечення на території ринку:

1.1 Неухильного дотримання вимог індивідуального захисту та забезпечення протиепідемічних заходів, зокрема:

1.1.1 Допуск працівників, продавців і відвідувачів ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора;

1.1.2 Проходження обов’язкового безконтактного температурного скринінгу персоналу та відвідувачів ринку;

1.1.3 Наявності на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;  проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години; прибирання та дезінфекцію всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – наприкінці кожного робочого дня. Обладнання вбиралень антисептиками, милом, паперовими рушниками та протічною водою. Заборони використання електросушок для рук.

1.1.4 Організації контролю за кількістю відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, яка не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 кв. м торговельної площі ринку, виключно у захисних масках з дотриманням інтервалу у 2 метри.

1.1.5. На прилеглій до ринку території відсутності неконтрольованої (стихійної) торгівлі.

1.1.6 Дотримання відстані між робочими місцями продавців – не менше трьох метрів; обладнання захисту для продуктів в місцях торгівлі покриттями з плівки або пластику. Здійснення пакування продуктів у пластикові, папіряні пакети.

1.2 Адміністрації ТзОВ “Старосамбірський ринок” забезпечити постійне інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, а також  контроль за дотриманням вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативне усунення порушень.

1.2.1 Повідомити адміністрацію ринку про персональну відповідальність за порушення правил діяльності ринку на період карантину.

1.3 Працівникам виконавчого комітету спільно представниками поліції та інспекторами Держпродспоживслужби здійснювати контроль за дотриманням вимог протоколу. У випадку порушень накладати штрафи на адміністрацію ринку включно з розглядом питання про закриття ринку на період карантину.

Термін виконання: з 29.04.2020 до особливого розпорядження.

Голова Старосамбірської міської Комісії з питань ТЕБ і НС, міський голова І.Трухим /підпис/

Відповідальний секретар    Ю.Леус /підпис/

print

Pin It on Pinterest