«

»

Лип 01

На території міста проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи в період карантину

IMG_6925 (Копіювати)У зв’язку із запровадженням в Україні карантинних заходів через поширення коронавірусу  з травня 2020 року державними інспекторами  Старосамбірського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області спільно з комісією Старосамбірської міської ради проводяться позапланові заходи перевірки дотримання протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання та громадянами.

На агропродовольчому  ринку ТзОВ «Старосамбірський ринок» запроваджено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, проведенням дезінфекції території, приміщень, торговельних стаціонарних місць, обладнанням місць торгівлі захисними екранами між продавцями та покупцями.  В процесі роботи комісії зафіксовано перебування на ринку відвідувачів без одягнених захисних масок, перебування на ринку покупців без дотримання необхідної дистанції,  не проведення температурного скринінгу, реалізація молочної  продукції з використанням пластикової тари та інші порушення. Також комісія проводила заходи  щодо ліквідації стихійної торгівлі. Комісійними обстеженнями  було охоплено джерела централізованого водопостачання,  які забезпечують населення району питною водою в т.ч.   КП «Старосамбірське МВКГ» (водозабори вул. Зарічна, Дністрова)  та очисні споруди на території м. Ст. Самбір, шахтні колодязі.

Крім цього протиепідемічною комісією при Старосамбірській РДА було запроваджено обстеження організації та дотримання протиепідемічних заходів на період карантину у перукарнях та салонах краси, закладах громадського харчування, продовольчих та непродовольчих магазинах, офісних приміщеннях.

Комісійними обстеженнями охоплено у місті Старий Самбір 42 продовольчі магазини, 65 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 7 закладів громадського харчування, 9 перукарень та салонів краси, 5 стоматологічних кабінетів. На багатьох об’єктах виявлено типові порушення: не проводиться температурний скринінг працівників, відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики корона вірусної хвороби COVID-19; наявне перебування в закладі  осіб   без одягненої захисної маски; відсутнє маркування біля місць потенційного скупчення людей; не організовано місця для обробки рук.

Додатково було проведене комісійне обстеження пунктів  проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання  ОЗНЗ – у Старосамбірських школах.

print

Pin It on Pinterest