«

»

Лют 22

Лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів для учасників АТО!

Фонд_соціального_страхування_України_логоШановні страхувальники та застраховані особи, Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області нагадує, що відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділення санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, особи, що брали безпосередню участь в антитерористичній операції (далі – учасники АТО) мають право один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань на лікування (у супроводі членів сім’ї – чоловік/дружина, неповнолітні діти) в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за профілем медико-психологічна реабілітація.

Медична реабілітація призначається застрахованим особам після закінчення гострого періоду захворювання у разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання своїх обов’язків. Учасники АТО мають бути застрахованими особами, тобто особами, за яких роботодавець сплачує єдиний соціальний внесок (ЄСВ), або ж особа самостійно сплачує за себе ЄСВ. Право вибору санаторно-курортного закладу має учасник АТО.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем або ЛКК, але не більш ніж 24 дні. На час перебування застрахованої особи – учасника АТО у санаторно-курортному закладі надається листок непрацездатності. Усі витрати за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб – учасників АТО та членів їх сімей забезпечує Фонд соціального страхування України.

Шановні учасники АТО, якщо ви небайдужі до свого здоров’я і бажаєте пройти курс лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу, за більш детальною інформацією звертайтеся за телефонами:

(238) 21-4-91, 21-4-43, 21-3-67 – м. Старий Самбір;

(269) 3-21-42 – м. Турка.

print

Pin It on Pinterest